Web Analytics
Jump to content

Canadian Breed Custom T-Class


Tommern

Recommended Posts

Hepp.

Jeg ble så inspirert av Hermoks La Caliente, at jeg nå har bestilt en custom T-Class fra Bill som er Mr. Canadian Breed himself. Litt usikker på hvor denne tråden egentlig hører hjemme, men det er ikke et DIY-prosjekt, så da legger jeg den her.

Bill er ekstremt informativ, og sender meg bilder og updates kontinuerlig.

Dersom det er noen interesse for å følge utviklingen i byggingen av denne gitaren, så kan jeg holde dere oppdatert i denne tråden, med bilder og info etterhvert som det skrider frem.

Speak up... :)

Link to comment
Share on other sites

Ok, for de som finner dette interessant.....

Først litt bakgrunn..... Jeg er Telemann. Dvs at jeg alltid ender opp tilbake på Tele, rett og slett fordi at den liksom hører hjemme på kroppen min. Har vært innom Strat-typer, og en LP, men blir ikke fortrolig med annet enn Tele. Handler om ergonomi, balanse osv. Sikkert sært, men det er meg da.... :P

Men så er det 2 ting jeg heller aldri har vært helt fornøyd med, uansett Teler. Det ene er savnet av Tummy-cut og Forearm-contour, og det andre er oppsett og type pups.

Disse to faktorene er hovedgrunnen til at jeg bestilte meg en custom etter å ha latt meg inspirere av Hermoks La Caliente. For når man bestiller en custom, da får man det som man vil ha det, innenfor hva som er praktisk gjennomførbart uten for mye viderverdigheter.

På toppen av disse hoved-grunnene, får jeg også bonuser som å velge treverk, finish osv....

Så da har jeg etter litt frem og tilbake endt opp med følgende spec på mitt custombygg...

- Koa body

- Mahogany hals

- Rosewood Fretboard

- Mini Locking tuners fra Grover

- P90 i bridge

- Lr-Baggs X-bridge med Piezo

All hardware blir gull (yea yea... pimped) <_<

Hele instrumentet skal behandles med Truoil, ikke noe lakk som kan skrapes opp eller flasse av.

Jeg har også bedt om å få helt uavhengige systemer for P90'en og Piezoen, fullstendig isolert fra hverandre, med hver sin mono jacksocket. Årsaken til det er at den vanligste feilen på gitarer med Piezo er å finne i felleskomponenter som stereo kabel, stereo jack-socket, og preamp, som alle pickuper må via når man skal bruke standard blending. Så på denne blir det totalt adskilt, med færrest mulige feilkilder. Litt steinalder med 2 kabler, men jeg spretter ikke rundt på scenen som Angus Young allikevel, så det lever jeg med.

Bill er en informativ fyr. Her om dagen fikk jeg mail med beskjed om at treverket hadde ankommet hans lokale forhandler. Dagen etter fikk jeg ny mail, han var på vei for å velge ut de riktige bitene. Senere samme dag kom det mail med bilde av bitene til kroppen. Han hadde valgt en 3-piece, fordi at de større emnene hadde noen sprekkdannelser. Så hadde han dandert dem etter beste evne, og tegnet omrisset av kroppen, og ba om min vurdering av grain-matching.

Det så slik ut...

T-Class%201.jpg

Etter litt frem og tilbake flyttet vi den øverste biten nederst, og da blir den slik....

T-Class%202.jpg

Og da dette var avklart, så var han i gang...

T-Class%203.jpg

.......

T-Class%204.jpg

Og mens jeg skriver dette, så har stasen stått i fred i limtvinga i snart 20 timer, så da er det vel ikke lenge til det kommer mer.

Stay tuned ;)

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Da har Bill grovslipt emnet og skjært ut kroppen. Tror han sendte bildet fra iPhone e.l., for det er litt dårlig oppløsning.

Anyways, jeg er kjempefornøyd med grain-matching, ikke veldig synlig at dette er en 3-piece... :D

T-Class%205.jpg

Edited by Tommern
Link to comment
Share on other sites

Tøffe greier! Ser ut til å bli en grom gitar dette her.

Hvorfor har du valgt moderne bru? Selv er jeg tilhenger av vintage-brua, men er jo klar over at det er preferanser, preferanser og preferanser. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg har en Peavey Valveking røramp. men plutselig virker ingen knapper, hverken volum eller tone kontroller. Men det er fortsatt lyd i den? Hva er feil? noen tips fra dere mottaes med takk. mvh Jan .  
  • Dette ble omsider greit, bestefars gamle (1958?) Höfner 455/S. Fikk lima halsen i vinter, har fått på ei midlertidig bridge, og den er rett i halsen og lettspilt. 010 Flatwoundstrenger. Venter nå på en 1956-modell floating pickup fra de britiske øyer, en 1505 GR med volumkontroll som spikres fast i gripebrettet. Plekterbrettet er også britisk og kosta sitt, men ble pent. Prøver å få tak på en bridge som ser ut som den originale, men det er lengre mellom de. Denne bridgen var dog lett å intonere, da det er bånd-biter som sitter i smale spor, og de kan tas løs og flyttes.
  • Hei, Jeg har ett Line 6 Relay G50 system men har klart å miste senderen. Line 6 TBP12 Noen som har en de vil kvitte seg med?
  • Men blir det ikke moms, toll, osv på dette da?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.