Web Analytics
Jump to content

Jeg hører radio på gitarforsterkeren, hjelp?


dalarocker

Recommended Posts

Her sitter jeg for meg selv og har en pause fra spillinga mens jeg beundrer de flotte Brazen gitarene (som jeg akkurat har startet en ny tråd om), og blir plutselig forstyrret av en russer som maser høl i huet på meg gjennom ampen. Hva han lurer på må gudene vite, men irriterende er det i hvertfall!

Noen som har noen tanker om hva som er årsaken til dette? Har hørt at det har skjedd med andre før, men jeg har aldri fått noe klart svar på hva som er årsaken til at det skjer...

Edited by kristoffereide
Link to comment
Share on other sites

Det er amptussene. Amptussene er gelèmenn som har sitt bo i forsterkere, og tidvis noen pedaler. Jeg vet Fabtone var ofte okkupert av amptusser.

Noen lar seg aldri avsløre, noen roper kun et par fraser til deg om du slår av ampen mens ampen står i drive-kanalen, og noen er ikke redd for å gjøre seg til kjenne.

Helt seriøst, jeg vil tro det har med at kretsen på ett eller annet vis tar opp radiosignaler. Det er langt flinkere folk enn meg her inne til å besvare dette, og regner med at de kommer til å svare deg. Jeg endrer statusen din, så man ser problemstillingen bedre i tråd-navnet.

Link to comment
Share on other sites

Skumle greier. I mitt tidligere yrkesliv hørte jeg en historie om en eldre kar i nærheten av Gardermoen som satt og spilte "Nærmere deg min Gud" på sitt elektriske orgel. Da tårnet på Gardermoen brøt igjennom med "You're cleared for take-off", så døde han av hjertestans....

Link to comment
Share on other sites

Skal være enig i at det til tider er litt festlig når sånt dukker opp, men jeg må si det blei litt mer irriterende enn festlig når russeren begynte å bli en del av låta jeg spilte! :-P

Enda kjedeligere er det når en gig blir forstyrret av en russer ingen skjønner hva ønsker å si! xD

Prøvde forresten å bytte kabel med en gang, men hjalp ikke noe særlig... Frykter i etterkant at jeg kanskje burde ha prøvd å byttet patchkabelen jeg brukte, da jeg vet at den er litt dårlig... Får prøve det i morgen hvis problemet fortsatt er tilstede!

Link to comment
Share on other sites

Det skal være en tråd her som omhandler emnet radioforstyrrelser om jeg ikke husker feil.

En del av løsningene omhandler det om å skjerme forsterkeren med metallplater/folie blandt annet.

Anbefaler deg å søke litt på sidene her dersom problemet vedvarer.

Er litt morsomt da, men forstår det kan bli litt kjedelig i lengden.

Men det er klart at dersom vokalisten i bandet ikke er noe særlig... :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei,  noen som vet hva denne gitaren er verdt?
  • Hei,  noen som har greie på hva en slik gitar er verdt?
  • Nybegynner her. Arva akkustisk, Ibanez hel-tre fra familie noen genrasjoner tilbake og klimprer, med andre ord nybegynner. Jeg bruker youtube og lærer meg låter jeg liker og det dukker opp spørsmål underveis som jeg ikke vet hvor jeg skal sende. Dermed endte jeg her. Kanskje finner jeg svar eller kanskje kan jeg da spørre og bli klokere=) Målet må bli å oppgradere til elgitar etterhvert da mange av mine favoritt-band har så sjuke gitarsoloer som jeg har sjukt lyst å spille selv! litt hårete mål, men det må til. Gleder meg å bli en del av dette og forhåpentligvis lære av det som står allerde eller fyre av noen merkelige nybegynnerspørsmål som andre i tillegg til meg kan lære av
  • PS, forumet ble egentlig nedlagt for 2 år siden. Av en eller annen merkelig grunn lever det fortsatt, men det er grunnen til at det er ekstremt lav respons her. Utrolig nok havner jeg tilbake her, hver gang jeg googler reviews eller gitarutstyr på norsk. Viser hvor mye historie og kunnskap som ligger lagret her. 
  • Jeg har aldri polert noen av mine gitarer. Tørker de bare av med en bomulsklut ved behov Litt fukt er fint hvis det er mye svette etc på lakken.  Ellers har jeg brukt Dunlop sin lemon oil til å rense ebony og rosentre gripebrett i kanskje 10(+) år? Jeg har kun kjøpt denne flasken, og jeg har fortsatt 1/3 igjen i flasken - har ca 8-10 gitarer til enhver tid. https://evenstadmusikk.no/dunlop/1025860/dunlop-6554-lemon-oil-4oz   Veldig fornøyd. Smører på, venter 1 min - skraper med et gammelt kredittkort - tørker av med bomull-pads og rask runde med tørkepapir for på fjerne overflateoljen. Får vekk det meste av skit på denne måten. Husk at den ikke er til smøring, men til rensing - smører du for mye kan det ha negativ effekt på bånd og inlays. Den etterlatser seg en mørk "behandlet farge" selv ved minimalt med olje, jeg bruker det ca en gang i året per gitar - eller sjeldnere. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.