Web Analytics
Jump to content

Vokalist utstyr, tips?


tomandre81

Recommended Posts

Hei, er i et nystartet band og vi har startet og skaffe en del utstyr. Eneste vi mangler er skikkelig utstyr til vokal.

Vi er et metal band og det er mest growling, og noen ganger litt clean synging.

Pr. nå bruker vi en mikrofn til 800 kr som går inn i en PODxt inn i en marshall amp som igjen går inn i et marshall kabinett. Er vel på 60W. Men problemet er at lyden bare drukner blant våre gitar og bass rør amps.

Så lurte på om det er noen der ute som kan anbefale noe rimelig og bra, kanskje brukt utstyr som egner seg til vokal, gjerne med litt ekko effekter og som gir skikkelig trøkk.

Ampene vi har er kraftige og er på over 100 W med 4 x 12 kabinetter som kan brukes til live / utendørs konserter.

Her er musikken vår, som er mikset i hjemmestudio: http://www.nrk.no/urort/Artist/rautavalta1/default.aspx

mvh Tom

Link to comment
Share on other sites

Finn dere en aktiv PA-kasse. Det bør gjøre underverker, evt en klangboks om det tørre mic-signalet blir for tørt.

Får kurante PA-topper på noen hundre watt fra i underkant av 3000 nye, vet ikke helt hva som ligger ute på finn om dagen.

edit: Skaff også et stativ til denne toppen så dere får det opp i ørehøyde. Gjør det mye lettere å høre den.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

De fleste aktive topper i budsjettklassen har anledning til å koble mic rett inn, så da slipper man unna mikseren så lenge man bare skal ha én mic.

Akkurat mikrofon vet jeg ikke hva dere har, og antakeligvis duger det, men skal dere ha noe nytt som garantert funker så får man en Røde M1 til rett over 1000-lappen, eller en Shure Beta58 for en drøy 500-lapp mer. Dette er gode mikrofoner som låter bra og tåler alt.

Ift klang så får man enkle klangpedaler for vokal nesten nede i 1000-lappen (Sound1 har TC Helicon R1 til 1200kr+frakt), og mer profesjonelle rack-prosessorer av god kvalitet for 2000kr og oppover. Om hovedmålet er å få én mic til å høres på øvinger så er det billigste en aktiv PA-kasse på 300W+ (Pass på at den har impedansetilpasning for mikrofon) og evt en slik TC R1. Prøv med mic'en dere har først, antakeligvis duger den.

Link to comment
Share on other sites

Milan10web.jpg

Må vel nevne at høyttaleren jeg har også har flere muligheter=)

Blant annet 2 innganger, med egen level(volum)pot og for bytte av line eller mic. Samt bass og treble EQ og mix ut. Samtidig kan den kobles som ren topp eller full-range høyttaler=)

Edited by RalphDarwin
Link to comment
Share on other sites

Billigserien til Soundking kan også anbefales. Har full PA av den serien selv i bandet, og det låter bra til å være såpass billig. (3800 for en 480W 12"+tweeter). Disse har mikrofonimpedansetilpasning (bare én inngang dog), 3 bånds EQ, gain og volum.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.