Web Analytics
Jump to content

Gitarbok


yngve

Recommended Posts

Hei!

Noen som har forslag til gitarbøker, gjerne gratis å finne på nett!

Tror man kan kalle meg nybegynner. Kan litt noteteori, grep, og kan diverse metallica introer, eksempelvis fade to black, one, welcome home osv..

På forhånd takk! :)

Link to comment
Share on other sites

Er mer en teoribok enn en gitarbok... selv om det er masse å lære så tar den utgangspunkt i teori og ikke en gitar (den har riktignok et kapittel dedikert til gitar).

- Den Elektriske Gitarboka 1 av Sølvin Refvik er grei og fin. Følger med cd såvidt jeg vet.

- Improviser av Jan Eivind Tønnesen har jeg også hatt nytte av.

- Klassisk Gitar av "huskerikke", grei å begynne å lære seg å lese noter, følger med en cd eller to.

Link to comment
Share on other sites

Takk for forslagene, Faktor, men jeg er interessert i bøker som er for gitarister som ikke er HELT fersk. Min egen skyld, jeg burde ha nevnt dette: Jeg er ikke helt blank. Jeg har spilt i noen år (2 år med gitarlærer), så bøker for helt blanke er jeg ikke interessert i.

ps: rett meg hvis jeg tar feil. Kanskje bøkene du har foreslått er rettet for "viderekommende" også?

Link to comment
Share on other sites

- Den Elektriske Gitarboka 1 av Sølvin Refvik

Hadde denne en gang i tiden, bra bok:) Husker ikke helt hvor høyt nivået er i denne boka, men hvis det er for lavt, er det bare å kjøpe 2ern (eller 3ern).

Det følger med 2 cder i denne (og et plekter i den jeg hadde:)

Link to comment
Share on other sites

yngve:

Ihvertfall den Improviser! boken er helt streit for alle som har spilt en stund. Har den selv som sagt. Kostet 195 og kjøpte den i jazzbyen Molde :P. "Denne boka har som mål å besvare spørsmål som har med improvisasjonsteknisk oversikt og gjøre, slik at alle kan lære seg metoder og teknikker for egenutvikling på instrumentet". Den har lite iforhold til teknikk og tar mest for seg skalaer/akkorder/arpeggioer og hvordan det hele relaterer seg til gitar. inneholder få eller ingen licks.

Du sa du kunne litt noteteori? Her er innholdsfortegnelsen på boken:

Intervaller

Intervaller på gitarhalsen

Litt om akkorder

Cdur skalaen

Kirketoneartene

Flere nyttige skalaer

Sekvenser

Kromatikk

Arpeggio

Stiltrekk

Poly-akkordikk

osv. osv.

Denne anbefaler jeg!

Elgitarboka 1 er litt dyrere (min kostet 390). Denne har nok din lokale musikkforretning. Anbefaler at du selv tar en titt i den. Ellers så kan du jo alltids skjekke med det lokale biblioteket og finne ut om de har noen gitarbøker du kan låne.

Link to comment
Share on other sites

Rock gruppen - av K.G Johannsonn. Sykt bra (svensk) gitarbok! Medfølger CD! Det begynner med enkle sanger også kommer sanger som Black Night (deep purple) og Nothing Else Matters (Metallica).

OG noen andre fete sanger! Og du lærer maaase skalaer og akkorder! Anbefales!

Link to comment
Share on other sites

Grunnbok i musikklære er grei. den er skrevet av nils Bjerkestrand og Elef Neseim og er mer en bok som forklarer generell musikkteori, ikke gitarting.

Etter du har lest den, kan du kanskje ta neste bok i serien, Kreativ sats og analyse?

har ikke begynt på den enda, så vet ikke om den er bra eller ikke.

Link to comment
Share on other sites

- Den Elektriske Gitarboka 1 av Sølvin Refvik

Hadde denne en gang i tiden, bra bok:) Husker ikke helt hvor høyt nivået er i denne boka, men hvis det er for lavt, er det bare å kjøpe 2ern (eller 3ern).  

Det følger med 2 cder i denne (og et plekter i den jeg hadde:)

Så enig så enig. Bra bok, fikk låne den av gitarlæreren min for en goooood stund tilbake. Men huskern godt. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.