Web Analytics
Jump to content

Nova System eller Line 6 M9?


aurorablind

Recommended Posts

Hoi.

Jeg har tenkt lenge på hva jeg trenger av mod og filter-effekter til pedalbrettet mitt, men har kommet frem til den konklusjonen at jeg ikke bruker slike effekter nok til å bruke massevis av penger på dyre enkeltpedaler. Jeg har derfor vurdert å gå til anskaffelse av et multieffektbrett som kun skal brukes til mod- og klangeffekter som jeg kan kjøre alene i effektsløyfa på ampen.

Jeg har sett mest på M9 og Nova System da disse kan fås ganske billige nå om dagen, er tilnærmet like dyre, begge virker solide og har massevis av effekter.

Så er spørsmålet, hvilke av disse har best mod og klangeffekter? Jeg kommer til å bruke den mest til chorus, flange, phaser, delay og eventuelle fjaseeffekter som følger med som låter fett. Jeg kommer ikke til å bruke noe vreng fra disse boksene, siden jeg kjører ampvreng og enkeltpedaler til dette. Wah kjører jeg også foran ampen.

Noen som har en av boksene som kan anbefale eller ikke anbefale noen av disse?

Takk :)

Edited by aurorablind
Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for m9. Jeg har brukt både m13 og m9 en mengde når jeg ikke trenger hele pedalbrettet.

Nydelige klanger og delayer i de boksene, og du kan lagre alt du trenger som du vil uten problemer.

Like enkel å bruke som enkle stompbokser også.

Jeg ble aldri venn med novasystemet mitt. Det var helt ok, men jeg følte jeg trenge muligheten til å ha forskjellige klanger og delayer, ikke

kompressor, od, pitch, modulasjon osv osv.

Det låt jo ok, men det stjal også litt tone husker jeg. Endte som regel opp med å plugge rett i ampen når det først gjaldt.

Nå bruker jeg ikke multieffekter i det hele tatt. Klarer meg bra med timefactoren min og noen andre stompbokser. :)

Link to comment
Share on other sites

Har Nova System, og er kjempefornøyd. Har ikke hatt samme opplevelse som Einar ang. tap av tone.

Jeg bruker alt av effekter på den, inkludert vrengen (som jeg synes er fet). Men hvis du skal ha mange forskjellige klanger, delayer, phasere, etc., i bruk samtidig blir NS litt begrensende - du kan bare ha én reverbklang, én delay og én modulasjonseffekt om gangen. Det holder i lange baner for meg, men kanskje ikke for alle.

Tuneren er god, og tap-tempo funksjonen er digg. Du må belage deg på å skru på mange knotter og bla deg gjennom en viss mengde menyer, men du lærer det fort - og etterhvert har du de fleste innstillingene dine lagret.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte nettopp et Nova System. Testet det ganske grundig før jeg kjøpte det og det vil jeg anbefale deg å gjøre også, gjerne A/B-test det sammen med M9en. Har ikke lagt merke til noe tap av tone og synes den låter bra foran ampen, til og med OD/Dist-delen. Den kommer nok til å tilbringe mesteparten av tiden sin i loopen, men som "stand alone"-effektenhet er den mye bedre enn det jeg har prøvd tidligere.

Med andre ord kan jeg anbefale Novaen, men hvis du har behov for å bruke flere effekter av samme type samtidig, så er det nok M9en du bør se på(his den gir deg mulighet til det). Den har vel også en looper i seg.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svarene så langt folkens :) Som jeg skrev, så kommer jeg ikke til å bruke denne enheten til dens ytterste potensiale uansett. Jeg trenger bare noen "pynteeffekter" en gang i blant, og vil derfor ikke gå til anskaffelse av en haug med enkeltpedaler.

Så spørsmålet mitt er egentlig hvilken av disse multieffektene som er av best kvalitet lydmessig, og da spesielt modulasjons og klangeffektene.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svarene så langt folkens :) Som jeg skrev, så kommer jeg ikke til å bruke denne enheten til dens ytterste potensiale uansett. Jeg trenger bare noen "pynteeffekter" en gang i blant, og vil derfor ikke gå til anskaffelse av en haug med enkeltpedaler.

Så spørsmålet mitt er egentlig hvilken av disse multieffektene som er av best kvalitet lydmessig, og da spesielt modulasjons og klangeffektene.

var selv inne i effekt kaoset på leit etter litt krydder i lyden... etter prøving av div pedaler ble jeg lei av kabler,oppkoblinger,strømforsyninger,rekkefølgen av sammenkoblinger i pedalbrett+++ så for en glad amatør som meg havnet jeg opp med en billig boss me25 fra 4sound. mange effekter og enkel i bruk. om den er god nok lydmessig/kvalitetmessig for deg må du prøve selv.
Link to comment
Share on other sites

<<-- bruker båndekko fra '62-'63.

Bytt ut modelleringen med noe ordentlig :D

Det blir en RE-201 når økonomien kommer litt mer på stell ja :D Uansett gull å ha RE-20'n i bakhånd, den er en smule mer praktisk å drasse med seg, og låter overbevisende :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.