Web Analytics
Jump to content

Strenger til Morgan E490CE


evenB

Recommended Posts

Heisann alle sammen!

Jeg har et lite spørsmål som jeg håper noen kan svare meg på. Jeg har en Morgan E490CE Thinline -gitar som jeg skal bytte strenger på. Nå har jeg vært å kjøpt strenger to ganger av type 0.11/.052 inch. Men etter å ha satt på den høye-E strengen først så ligger den bare å subber nedpå bånda.

Er det noen som har peiling og tips til hva jeg slags strenger jeg bør prøve ut?

også ett annet spørsmål, som forsåvidt er grunnen til at jeg vil bytte strenger. Den høye E-strengen og G-strenger min lager en stygg skurre lyd når jeg strummer. kan det være at jeg har strummet for hardt at det har blitt sånn?

håper på svar:)

evenB

Link to comment
Share on other sites

Action din ligger for lavt..

Sånn fort forklart så er det at den delen bak på gitaren din (brua) der strengene ligger oppå er justert inn såpass lavt at strengen ligger å klirrer nedpå bånda dine,

Så jo hardere du strummer jo mer sannsynlig er at de går nedpå, Dette igjen blir værre vis du går opp i tykkelse på strengene. Det du da gjør er at du kan justere brua opp slik at strengene får mer klaring ned til bånda.

Hvor mye er hva man liker, Rytme spillere liker ofte å ha de litt høyt slik at de kan slå med mer kraft uten at det klirrer, mens solo/lead spillere ofte vil ha de litt lavere, eller midt i mellom ettersom..

Det finnes guider til hvordan dette gjøres på nettet så du kan søke på "Guitar, How adjust action", eller du kan få den lokale musikk sjappa til å justere hele gitaren, så sier du at du vil ha strengene litt høyere slik at det ikke klirrer, Dette koster vel fra en 200 til 400 ettersom hvilken butikk det er. Eller du kan prøve selv først, da det som nevt er mange fine guider på nettet :)

Helt nye strenger vil uansett klirre litt i starten som regel, Men slikt klirr høres sjeldent om du spiller gjennom en forsterker

Edited by Concker
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.