Web Analytics
Jump to content

Da hadde man vist en øks til ^^,


Concker

Recommended Posts

Hehe, ble vist en gitar til gitt :blush:

Har sittet å hatt gas på en les paul type gitar en liten stund, hovedsaklig siden humbucker gitaren min som har vært trofast i over 10 år begynner å merke slitet, var jo tross alt første el-gitaren min^^

Så har sittet å sett litt på Agile 3100, men var få inne på lager, samt prisen ble fort 5/6000kr + til Norge, noe som ble litt mye da jeg lever på en lærling lønn et par måneder til med usikker framtid, Men jaja nok om det, Satt nå vertfall å så litt på finn, så kom jeg da over en Hagstrøm Superswede som sto i Tønsberg, Fin fishish, godt tatt vare på, gikk så inn å leste litt tester samt så litt på youtube, Virket som en meget god gitar.

Så jeg begynte å prute litt angående pris å møtested, og som den hyggelige selgeren han var fikk jeg han til å møtes på Lunner og total prisen ble på 3000 :) Så da måtte jeg bare slå til!

post-9164-0-69988700-1325864642_thumb.jp

post-9164-0-82775700-1325864676_thumb.jp

post-9164-0-21243500-1325864718_thumb.jp

post-9164-0-44135900-1325864750_thumb.jp

post-9164-0-95704600-1325864785_thumb.jp

Har ikke hatt tid til å virkelig få testet den, men førsteinntrykket var meget bra!

Låter veldig bra med Marshall modellering på Mustang 3 Ampen, Singel coils er bra, men til litt mer vreng så er det helt klart humbuckers som varmer ørene mine!

Veldig god å litt tykkere hals kontra Telecastere`n min som er litt i den tynneste laget etter min smak, Veldig lik Epiphone sg'n.

Klart den veier også en del, men siden den er formet slik at du får en myk og rund kant rundt brysten/magen/beina? Eller hvor du enn har gitaren når du spiller gjør at den er veldig!!! komfortabel. Blir vel litt bortskjemt nå siden er vandt med telecastere`n som har helt rette kanter :D

Tror jeg har gjort en ganske bra kjøp her så blir spennende framover når får testet den, Eneste jeg har og utsette er at halsen er plassert veldig langt ned på selve kroppen slik at bånd 12 og videre blir veldig vonde å spille på da jeg er vandt med både sg'n og tele'n som halsen er plassert veldig langt opp slik at du har cutaway langs nesten hele halsen, men dette blir vel igjen litt vanesak med tiden.

Gitaren har forøvrig også rett før salg vert inne på service så alt er intonert, justert osv, men måtte være 09 eller noe D`Addario strenger som da ble satt på, så ble veldig kvalmt å spille på da jeg vanligvis bruker 011 Pure Blues på sg'n og 012 på Tele'n, Samt jeg synes D`Addario strenger låter helt jævlig.. men meg om det, Fikk slengt på 011 på den så ble det helt konge! :wub:

Så spørs om denne vil få noe mer spilletid en Sg'n framover, litt synd egentlig for er drøyt 2 år siden jeg oppgraderte alt av elektronikk osv på den, så den låter veldig bra, men dessverre er det en god del jobb med og slipe hals, skifte nut, krone frets +++ som må gjøres for at den skal bli helt 100.. Men det vil bli gjort engang fram i framtiden siden den har en høy sentimental verdi.

Får vel slenge med et bilde av SG'n også :)

post-9164-0-12166000-1325865495_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.