Web Analytics
Jump to content

Rimelig DAC


aleksh
 Share

Recommended Posts

Hepp !

Regner med at noen forummedlemmer har vært borti dette før. :)

Er ute etter en enkel DAC å koble mellom pc og stereo. Har fra før Cambridge sin, så dette blir nr to. Ser etter noe rimeligere i denne omgang.

Noe å anbefale?

Link to comment
Share on other sites

Det hi-fi verdenen for tiden kaller en DAC er jo i realiteten et lydkort (gjerne med visse begrensninger..) For 10 år siden ville de solgt deg en separat DA for å erstatte den innebyggede DAC'en i cd-spilleren din.

Så hva med å heller kikke etter et lydkort i det mer profesjonelle sjiktet? Det er klart, dette er ikke et utpreget Hi-Fi produkt, men det er nå en gang den typen produkter som ofte blir benyttet når musikk skal lages og spilles inn, så i realiteten er det nok fare for at lydkvaliteten er helt ok.

Men hvis du altså gjerne vil ha et lydkort uten innganger og med en mer hi-fi aktig innpakning så hører jeg at ESI Dr. DAC Nano skal være helt ok. Den har også ganske fancy chip'er og gjør de riktige tingene. Denne kan du nok skaffe for hundrelapper fra en europeisk nettbutikk eller i Norge. Eneste bakdelen er vel at denne ikke har noen volum-kontroll og du må dermed styre volumet fra pc/device

Link to comment
Share on other sites

Ser poenget, og setter pris på innspill.

Nå skal jeg bare ha en enkel boks for lyd på wimp, og tenkte ikke å bruke all verden. Skal sjekke ut denne DAC Nano.

Hvilken prisklasse må en evt. opp i for et greit lydkort? Kjekt å vite :-)

Link to comment
Share on other sites

Næsj, jeg brukte i de tidlige "digitale dager" et m-audio firewire kort til både lyd/akustikk målinger og avspilling av lyd fra pc. Et slikt koster vel kanskje en liten tusenlapp i dag vil jeg tro. I praksis er det jo som en dac, bare med innganger og muligheter for justering av disse. Kjøper du et med såkalt høyimpedant inngang tilpasset f.esk gitar kan du jo også bruke det til innspilling og forsterker/effekt simulering med GuitarRig, Amplitube o.l.

Det ESI kortet er forøvrig en litt forenklet versjon av en ganske anerkjent DAC/Lydkort som ikke er så ulik din Cambridge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.