Web Analytics
Jump to content

Rimelig DAC


aleksh

Recommended Posts

Hepp !

Regner med at noen forummedlemmer har vært borti dette før. :)

Er ute etter en enkel DAC å koble mellom pc og stereo. Har fra før Cambridge sin, så dette blir nr to. Ser etter noe rimeligere i denne omgang.

Noe å anbefale?

Link to comment
Share on other sites

Det hi-fi verdenen for tiden kaller en DAC er jo i realiteten et lydkort (gjerne med visse begrensninger..) For 10 år siden ville de solgt deg en separat DA for å erstatte den innebyggede DAC'en i cd-spilleren din.

Så hva med å heller kikke etter et lydkort i det mer profesjonelle sjiktet? Det er klart, dette er ikke et utpreget Hi-Fi produkt, men det er nå en gang den typen produkter som ofte blir benyttet når musikk skal lages og spilles inn, så i realiteten er det nok fare for at lydkvaliteten er helt ok.

Men hvis du altså gjerne vil ha et lydkort uten innganger og med en mer hi-fi aktig innpakning så hører jeg at ESI Dr. DAC Nano skal være helt ok. Den har også ganske fancy chip'er og gjør de riktige tingene. Denne kan du nok skaffe for hundrelapper fra en europeisk nettbutikk eller i Norge. Eneste bakdelen er vel at denne ikke har noen volum-kontroll og du må dermed styre volumet fra pc/device

Link to comment
Share on other sites

Ser poenget, og setter pris på innspill.

Nå skal jeg bare ha en enkel boks for lyd på wimp, og tenkte ikke å bruke all verden. Skal sjekke ut denne DAC Nano.

Hvilken prisklasse må en evt. opp i for et greit lydkort? Kjekt å vite :-)

Link to comment
Share on other sites

Næsj, jeg brukte i de tidlige "digitale dager" et m-audio firewire kort til både lyd/akustikk målinger og avspilling av lyd fra pc. Et slikt koster vel kanskje en liten tusenlapp i dag vil jeg tro. I praksis er det jo som en dac, bare med innganger og muligheter for justering av disse. Kjøper du et med såkalt høyimpedant inngang tilpasset f.esk gitar kan du jo også bruke det til innspilling og forsterker/effekt simulering med GuitarRig, Amplitube o.l.

Det ESI kortet er forøvrig en litt forenklet versjon av en ganske anerkjent DAC/Lydkort som ikke er så ulik din Cambridge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.