Web Analytics
Jump to content

Gitar tuner.


Westye

Recommended Posts

Heysann.

Ikke helt sikker på om dette blir riktig forum men jeg prøver. Jeg fikk min første gitar i jula og må stemme den. Jeg skal på noen nybegynner timer ut i januar men før den tid vil jeg lære litt selv. Jeg fikk en tuner ved navn "ct50 pro". Men er veldig usikker på hvordan jeg skal bruke den. Noen som kan hjelpe? det stod ingen informasjon på bruksanvisningen som var av nytte, det er derfor jeg spør her. Det jeg tror jeg skjønner er derimot at jeg må manuelt velge hvilken "chord" jeg skal stemme. Altså om jeg skal stemme "E" må jeg trykke meg frem til den "keyen" å så stemme til det blir grønt på "E". Jeg har gjort det og det høres veldig rart ut. Er det evt mulig at dette er en billig tuner som ikke skiller mellom oktaver? Håper noen kan hjelpe, takk!

Link to comment
Share on other sites

Uten at jeg kjente meg helt igjen i forklaringen, eller at jeg kjenner tuneren, så er det mest vanlig at stemmemaskiner stemmer en og en streng av gangen, altså ikke hele akkorder eller "chords". Det mest vanlige er å stemme gitaren fra den dypeste strengen og til den tynneste, eller fra 6. til 1. streng, sagt på en annen måte.

Den tykkeste strengen er da til vanlig en E, etterfulgt av en A,D, G, H og så en E til slutt, oktaven over.

Uten at jeg kan love det, kan vel gitartunere skille mellom oktaver.

Fant tuneren din på nettet, og den kan stilles inn til å stemme forskjellige instrumenter. Sett den på gitar, jeg tviler veldig på at du må velge hvilken tone den skal "oppfatte". Det er en kromatisk tuner, så den finner tonene selv.

Link to comment
Share on other sites

Takk for så raske svar! men til skraphandler: Du kan ikke velge å sette tunern på noen som helst instrument. Det er værtfall ikke noe på tunern som indikerer at du kan det, selv om det sikkert kan brukes til andre instrument enn gitar. Å for å forklare meg bedre. Jeg stemmer som du sa bare 1 og 1 streng om gangen. hvor jeg starter med E fra toppen hvor ADGH(B)E kommer etter. Jeg bruker 440 HZ ettersom dette er det jeg har oppfattet er normal frekvens for instrumenter. Jeg har en Key knapp som får meg til å velge keys altså E/F/F#/G/G#/A/A#/B/C/C#/D/D# Jeg lurer på hvilken av de jeg skal bruke når jeg tuner gitaren? Skal jeg sette key på den strengen jeg skal tune? altså når jeg vil stemme E strengen skal jeg da ha key på E osv? noen som kan komme med noe lurt?

Link to comment
Share on other sites

Som sagt, alt jeg vet om tuneren fant jeg her: http://www.4sound.no/itempg.aspx?id=687156&artno=271708

Det framgår jo ikke der hva key- knappen bruker til, men det står at det er forskjellige innstillinger for å stemme ulike instrumenter. "Key" på engelsk betyr toneart, men siden det er en kromatisk tuner, kan jeg ikke skjønne at det er behov for å stille noe på den, men som sagt, man blir gjerne mer opplyst hvis man har tilgang til bruksanvisningen.

440 Hz er en vanlig kammertone, det er greit å la tuneren stå på dette.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.