Web Analytics
Jump to content

Byggetråd: Madamp G2 - 2watt røramp kit, nå med lydklipp


Recommended Posts

Hehe.

Joda men ser du ut en fin liten sak å bygge det der.

Likte ikke helt sample lydklippene på siden til madamp, men mye kan jo variere her med element, settings, gitar osv. Se bare hvor jevlig mye av jensen elementene høres ut på hjemmesiden deres kontra når de sitter i en skikkelig fender amp.

Å bygge amp er jo korslig arbeid uansett så er bare og fyre på om ligger en sånn under treet

Link to comment
Share on other sites

Da dukket det opp et par slike under juletreet, en til meg og en til sønnen min.

En skremmende eske full av løse deler, og en mail med 'manual' og noen pdf'er...

Men jeg har da fått begynt, ganske godt i gang faktisk.

Punkt 1 var å bore alle hullene i chassiset. Jeg klippet ut tegninger av det, og tapet fast på chassiset, og borret gjennom papiret.

1_Drilling.jpg

Så var det å lakkere, strengt tatt ikke nødvendig, men det ble litt mye riper etter drilling og pussing. så jeg valgte å lakkere den.

2_Drillet%20og%20lakket.jpg

Det var med en ferdig dekal til fronten, måtte få den på:

3_Dekal%20p%C3%A5.jpg

Da var chassiset ferdig, klar til å montere diverse brytere, potmeter, sokler o.l nå..

Link to comment
Share on other sites

Deler dette opp i flere innlegg, blir så mange bilder.....

Har fått på alt det elektro-mekaniske nå, potmeter, brytere, rørsokler, trafoer m.m

Legg merke til iPaden på stativ, med tegninger og bilder av byggesettet....

4_mekanikk%20p%C3%A5.jpg

5_mek%20p%C3%A5%20plass.jpg

Oppdaget en feil i kit'et nå: Hullet til feste ringkjernetrafoen med skulle være større enn oppgitt, og muttere til å feste dette med var 'glemt' i pakken... Men fant jo noe som passet..

Slik ser det ut på innsiden nå:

6_mek%20inni%20chassis.jpg

Og sønnen min er også i gang, han har fått borret og lakkert chassiset sitt, det ble hvitt:

7_mitt%20og%20Vegards.jpg

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Ser kult ut det der!

Jeg ble ferdig med min MadAmp A15 MkII Deluxe for et par uker siden, men fikk testet den for første gang igår..

Og jeg må si.. Jeg ble svæært overrasket over hvor bra den låter!! Hadde ikke forventet det i det heletatt. Meget allsidig sak med en ultraclean kanal, en rocke-kanal og en skikkelig hissig high gain-kanal.. Skal etter planen legge ut lydklipp i løpet av uken :)

Så du får glede deg..Vet at G2 er i billigere klasse, men jeg har troen på at du får en fult brukendes forsterker som låter kult.. Finnes en del MODS og sånn på musikding-forumet ;)

Link to comment
Share on other sites

Har fått gjort litt mer i dag. Jeg har store problemer med synet for tida, så utstyrt med lesebriller og forstørrelsesglass gikk jeg løs på lodding av power-kortet, med nett-trafo og utgangstrafo. Heldigvis er det grove dimensjoner på alt oppi her, så det ble etterhvert ferdig... Men en utrolig tålmodighetsprøve.

Spennende øyeblikk da jeg plugget den i veggen og slo på... Skulle måle spenningen 3 steder, og alt var perfekt. Sjekket også at ampen tømmer seg for spenning etter få minutter når den blir plugget ut, det virket også som det skulle.

På bildet måles spenningen over en av glatte-kondensatorene ca. 2 minutter etter den ble plugget ut...

Det får være nok for i dag, ganske anstrengende arbeid med dårlig syn...

8_Koblet%20Power-board.jpg

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Da er ampen ferdigbygd!

Ble jammen mye ledninger og greier nedi der, så det ser jo ikke helt pent ut!

11_Ferdig%20innvendig.jpg

Ser bedre ut på utsiden...

10_Ferdig%20koblet.jpg

Ganske spennende da den ble slått på første gang, ingen smell, ingen røyk, og ingen støy, veldig lovende!

Rørene glødet fint som de skulle.. Koblet gitaren til, og null lyd!

Fant etterhvert ut at jeg hadde koblet feil på inngangsjacken.. Fikset det, og dermed kom lyden!

Har den koblet til mitt hjemmebygde 1x12 kabinett med V30 element.

14_I%20gang%20med%20spilling.jpg

Så hva skal man si om lyden?? Låter som en 1000-kroners røramp kanskje!! Egentlig ikke så verst, clean lyd opp til ca. klokka 11 på volumet, etter det går den fra crunchy til ganske så god rocke-vreng.

Må bruke litt tid på å bli vant til denne, også er det jo kul umulig å beskrive lyd! Får vente til det kommer innom en som kan spille så jeg får et opptak av den heller...

Men 2 watt?? Ja, ganske lavt når den spiller clean, men absolutt høyt nok når vrengen kommer. Blir litt spiss i lyden, men tror det skyldes mye V30 elementet, har dessverre ikke andre elementer å prøve med. Føler det blir litt urettferdig å sammenligne den med både Mesaen og Ibanez TSA'en.. Men så langt er den godkjent, og den låter vel som forventet!

Da får jeg se etterhvert om jeg bygger den inni ei lita kasse... Er jo lite mobil som den er nå..

Link to comment
Share on other sites

Litt om kittet: det kom fint pakket i en stor eske, alle delene fint pakket og merket i små poser. Byggeveiledning kom på Mail, en fyldig sak med skjemaer, bilder, deleliste, og en trinn for trinn byggebeskrivelse.

Som sagt tidligere så manglet det et par muttere og det stemte ikke 100% med alle dimensjoner på hull. Det var også et par feil i byggebeskrivelsen, men på layout-tegningen var alt riktig, så dermed ble det rett til slutt. Litt uryddig bilde av koblingene på for meg ukjent type jacker, og jeg klarte selvfølgelig å gjøre feil. Men litt bedre sjekk og måling så hadde jeg unngått det.

Bestilling og levering gikk som smurt fra Das Musikding, bestille rett før julerushet, men fikk det etter noen få dager likevel.

Så alt i alt en grei erfaring å bygge dette! Man trenger litt grunnleggende elektronikk-kunnskap, kunne lodde og ha godt syn! Også kunne engelsk da..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.