Web Analytics
Jump to content

Valg av akustisk m. stålstrenger og forsterkerutgang; Prisklasse 5000.-


Sveinern78

Recommended Posts

Skal ha akustisk gitar med stålstrenger og utgang til forsterker. Prisklasse: 5000.- og under. Helst ikke over 3000.-, men om det er verdt å plusse på 2000.- til kan det gå an.

Har sett litt på Fender CD-140SCE, den koster mellom 2500.- og 3000.-.

Jeg trenger tips om en god gitar. Noen som vet?

Edited by Sveinern78
Link to comment
Share on other sites

Jeg har god erfaring med Seagull-gitarene. Den første stålstrenger-kassegitaren jeg hadde var en Seagull S6. God halsprofil og fyldig akustisk tone. Har ikke prøvd de nyere modellene, men "Entourage Rustic IQ" ser på papiret ut som dugelige saker.

Jeg syns ofte at kassegitarer med pickup og preamp i den prisklassen du kikker i er nokså stusselige saker. Veldig ofte blir det en kompromissløsning hvor instrumentet hverken låter veldig bra akustisk eller plugget i, men erfaringene mine med Seagull sier noe annet. Det låter selvfølgelig ikke som en dyr Martin/Taylor/Gibson etc med ditto dyrt mikrofonsystem, men ofte "bra nok", i hvert fall med tanke på prisen.

Godin-produserte instrumenter syns jeg også generelt gir mye for pengene og har ingen avskrekkende pris heller.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Truckstop Chuckie her, du befinner deg i en vanskelig prisklasse. Derfor hadde jeg lett litt på bruktmarkedet om jeg var deg. En brukt gitar, ofte god som ny, får du fort vekk for 60 - 70% av nypris. Seagull er ok saker. Samme med Furch, og Tanglewood. Jeg for min del styrer unna Takamine, selv om de er veldig populære. Låter papp i mine ører.

Og så handler det jo om hva som er viktig for deg da. F.eks halsprofiler, det må du nesten prøve, ikke synlig på bilder om den passer i labben din. Du vil ha en preamp og pickup, og der er det jo også mye forskjellig ute på markedet. B-band er anerkjent. Det er forsåvidt også Fishman, men de har en del modeller som brummer fælt, uten at det er noen jordingsfeil eller andre gode forklaringer på dette. Derfor ville jeg lett etter noe brukt på Finn.no, feks, i nærheten av der du bor, slik at du kan prøve før du kjøper.

Happy hunting :)

Link to comment
Share on other sites

Er på omtrent samme budsjett sjøl, har blinka meg ut en Walden. Liker den varme tonen i modellene deres med lokk i sedertre. Mye gitar for pengene. De bruker Fishman pickuper.

Fenderen har litt metallisk og skingrende lyd synes jeg, men er god å spille på.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Kjøpte en Fender T-bucket 300CE for et års tid siden og har vært storfornøyd med den... den har riktignok laminat topp men er solid bygd og veldig god å spille på..den har installert fishman preamp og sonicore mic. du får den for 2300 ny nå... når den kom gikk den for en tusing mer. jeg eier også en furch d41 durango som er en dyrere gitar til ca 7-8 tusen med heltre lokk. denne låter noe klarere og "bedre" om du vil, men spillbarheten er ikke nevneverdig bedre synes jeg. kan være verdt å sjekke ut isåfall. 4sound fører begge to så vidt jeg vet... i forhold til pris er jeg mest fornøyd med Fenderen.lykke til og godt kjøp :)

Edited by gage1103
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.