Web Analytics
Jump to content

Nostalgia.


Recommended Posts

Av nostalgiske grunner har jeg gått til anskaffelse av hva som var mitt aller første møte med gitareffekter i pedal-format - en såkalt "stomp box". Rundt 1992-1993 fikk jeg min første elgitar og var på jakt etter "rockelyd" som min 12 watts Peavey transistorforsterker ikke klarte å levere (selv på "saturation-kanalen"). Etter å ha lest et nummer av gode gamle "Musikkpraksis" (som jeg for øvrig husker som et mye bedre blad da enn nå) fant jeg BOSS HM-2 "HEAVY METAL" til salgs og tenkte at "dette er sikkert verdens heftigste vrengpedal". Jeg husker ikke hvordan det låt, men kan tenke meg at en pedal av slik karakter gjennom en ganske så stusselig transistorforsterker umulig kan ha vært særlig pent å høre på.

En morsom "fun fact" med pedalen, som jeg ikke ante noe om på den tiden da jeg skaffet meg den, var at den på mange måter var, eller i hvert fall ble, et symbol på "swedish death metal-soundet" (Sunlight Studios). På den tiden, starten av 90-tallet, hadde jeg knapt hørt om begrepet "death metal", og var også så langt fra min musikalske komfortsone som tenkes kan.

Uansett. Denne ramlet ned i postkassa mi idag etter at den dukket opp i nettopp bruktannonsene i Musikkpraksis (på nett, vel å merke). Har tilgode å prøve den, ca 17-18 år siden sist jeg spilte igjennom en slik. Ja, jeg gleder meg til imorgen. ^_^

c92a5113.jpg

Noen flere som har "nostalgia-historier" knyttet til effektpedaler, amper, gitarer eller annet gitarrelatert utstyr?

Edited by Truckstop Chuckie
Link to comment
Share on other sites

Noen flere som har "nostalgia-historier" knyttet til effektpedaler, amper, gitarer eller annet gitarrelatert utstyr?

I 1984 gikk jeg førsteåret på gymnaset. En venn av en venn skulle selge en gitar; en billig stratocaster-kopi. En Tokai. Han skulle selge den for å kjøpe en tøffere gitar - en "Tokai Ladykiller" med floyd rose og locking tuners.

Akkurat da var jeg sammen med en veldig vakker pike, men hun bare dro en dag.

Jeg kjøpte gitaren, han kjøpte en Ladykiller.

...et par måneder senere stakk jeg innom på besøk til ham, for å se den nye gitaren. Han hadde brukt sin Ladykiller for å få seg dame, tydeligvis.

Det var hun som forsvant for meg...

Så; Ladykiller virket! :-D

Jeg har Tokai'en ennå. Den ble jo en klassisker, som låter & spiller bedre enn de fleste "ekte" Fender fra den tiden.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Kjøpte meg også en HM-2 for en tid tilbake. Gikk for en 1986 modell fra Japan. Har hørt at de japanske utgavene skal være en del bedre enn de senere fra Taiwan. Så langt har den for det meste blitt liggende da jeg sliter med å få den til å låte bra på Laney Tubefusion forsterkeren min. Nå skal det sies at de fleste vrengpedaler fungerer dårlig på akkurat denne forsterkeren :-)

HM-2en min har en 12 volt PCA strømforsyning, men jeg har brukt enten en 9 volt med daisy chain eller et 9 volt batteri da jeg har lest at dette kan erstatte 12 voltforsyningen. Kan dette påvirke lyden?

Link to comment
Share on other sites

Ga HM-2en ny sjanse i går og nå låt den plutselig veldig bra. Vet ikke om det er dagsformen eller oppsettet som gjorde susen, men endte opp med en herlig åttitalls thrashlyd.

Forøvrig artig å observere hvordan distknotten fungerer. Virker som om det bare er tre forskjellige valgmuligheter for den. Skjer i hvertfall veldig lite når jeg skrur på den. Hi-kontrollen er derimot ultrasensitiv og bare tanken på å skru på den forandrer lyden totalt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.