Web Analytics
Jump to content

Forsterker til britisk metall


Kossoff

Recommended Posts

Ja, endret trådtittel, kanskje jeg får flere innspill på den måten!

Jeg leter etter en amp som kan brukes til metall. Jeg leter etter den klassiske britiske metallyden (Maiden, Motorhead, Judas Priest). Bør også kunne brukes til gammal "Metallica" lyd ol. Jeg spiller på Gibson LP (Lollar HB Imperials).

Andre amper i samme segment er også gode forslag. Jeg liker det som låter "britisk".

Har fra før av god erfaring med Marshall amper (800/2000/JTM45 osv) så trenger ikke noe info om dem.

Edited by Kossoff
Link to comment
Share on other sites

He he. Jeg tenker umiddelbart at Dr Z er mer i Vox land, men det er godt mulig den du spør om er mer Marshall uten at jeg vet. Sjekket ut Diamond-ampene til Rocktrond/Poweguitar da? De virker seriøst fete til den type lyd!

(null)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tilfeldigvis en Fargen Olde 800 mk2 topp til salgs. Annonse både på dette forumet og på Finn. Hvis det er britisk sound du er ute finnes det ikke bedre amp på markedet IMO. Min er på 25 watt og har en meget bra mastervolum. Faktisk så bra at Benjamin Fargen har fjernet power scalingen på de siste modellene. Husk at riktige høyttalere er alfa omega!! Greenbacks hele veien! Legger ved et par linker av ampen min:

Link to comment
Share on other sites

For å være helt ærlig kan jeg ikke si jeg syntes SRZ'en låter så veldig britisk. Nå er det jo snakk om youtube-lyd, men jeg hører mer fender enn marshall i den vrengen der. (Har selvfølgelig sett på flere videoer)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har jo også selvfølgelig eid en DrZ SRZ-65 også jeg. Kjøpt splitter ny fra Vintagegitar. Dette skal på sett og vis være doktorens Marshall amp, tuftet på 2204 kretsen. Den er på sett og vis fin den, men jeg fant den altfor spiss og bright. Fantes ikke bunn og varme i lyden i det hele tatt. Jeg kjørte den gjennom et Divided by 13 2x12 kabinett med Greenbacks. Hjalp ikke. solgte den ganske fort. Med fare for å snakke for min syke mor så mener jeg Fargen olde 800 mk2 er i en klasse over SRZ-65. Olde gir en mye varmere tone, samtidig som den har vesentlig mer bunn i lyden. Oldes tre decade switcher gjør den også mye mer fleksibel i lyden (selv om alt handler om Marshall selvfølgelig), og mastervolumen fungerer bemerkelsesverdig bra.

Her er et klipp der jeg demonstrerer SRZ-65:

Link to comment
Share on other sites

Fett at folk nevner amper i fleng.

Men det jeg er interessert i er jo å vite hvorfor jeg skal velge den ampen og ikke en annen.

Kan jo si at 65 Amps London utgår. Den låter ikke slik jeg vil.

Splawn høres interessant ut, kanskje noen kan fortelle litt om dem?

Link to comment
Share on other sites

Lurer på hva det var som eksluderte bort 65 amps London toppen. Jeg har hatt den også, og det er noe av det feteste jeg har prøvd. Kan faktisk innrømme at jeg angrer litt på det salget. Det eneste jeg ser for meg kan være et ankepunkt er volumnivået. Som alle rørforsterkere låter den ikke veldig bra før du guffer på litt. Og da er det forbi det "wife friendlye" stadiet for å si det sånn. Men i band sammenheng er den helt fantastisk for rock`n roll, men også til metal med en god pedal i front. I allefall 80-talls metallet du nevner innledningsvis. Kutter i miksen samtidig som den han feit bunn og glass i toppen IMO. Du får det beste av britisk sound i en og samme pakke - 18 watts Marshall og VoxAC15. Men som alltid - høyttalerelementer er crusual!! 65 amps voicer det aller meste for kombinasjonen Celestion Alnico Blue og G12H. Vanskelig å slå London da synes nå jeg.

Link to comment
Share on other sites

Kan godt hende du har gode poenger, men London ikke gjort det helt store for meg. Empire derimot, den hadde jeg kjøpt tvert hadde jeg hatt finansene på plass. Jeg vil i utgangspunktet også ha en forsterker som gir meg nok vreng, uten pedaler. Skulle jeg hatt en amp til å spille Free, hadde London vært førstevalget. Til den type metall jeg skal bruke en framtidig amp til, strekker London rett og slett ikke til. Men det låter uten tvil fett på sine områder!

Link to comment
Share on other sites

Det finns ganske så mange Marshall kloner og boutique amper som gjør akkurat det du spør etter.

Disse 60/70/80 bryterne som sitter på dem, er som regel bare variable kondensatorer på det første gain trinnet i ampen,

og har ikke mer med resten av konstruksjonen av ampen å gjøre.

Jeg har testa en del av dem, og min konklusjon er at originalene låter best og mest som seg selv.

Hvorfor ikke en 2203/2204, eller en boost på en 1987/1959?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.