Web Analytics
Jump to content

Compressor og Wah


Erkny

Recommended Posts

Hei.

Har innsett at jeg burde supplere pedalbrettet mitt med en compressor for å få "jevnet ut" litt på lyden, spesielt når jeg spiller clean. Ser at MXR Dynacomp får mye ros, og har vurdert den. Uvitende som jeg er må jeg spørre om det er noen "typeforskjell" på compressorer, altså er det noen som egner seg bedre til visse typer musikk og eventuelt utstyr? Spiller stort sett på en Telecaster eller en LP studio (P-90) gjennom en Laney L20T 410, og det går mest i plain rock i nedre gainsjikt.

Trenger også en Wah LITT, og har i utgangspunktet tenkt å kjøpe en Crybaby GCB-95, men ser også på Vox sine V845 og V847. Noen erfaringer med Vox sine?

På forhånd takk! :)

Mvh

Erkny

Link to comment
Share on other sites

Jeg har testa en haug med kompressorer, og hvis det er en som skiller seg ut, så er det Forest Green Compressor fra Mad Professor. Den ligger et sjumilsteg foran Keeley sin IMO. Koster rundt 1500 og har true bypass. Når det kommer til Wah, så bruker jeg Crybaby GCB95, og det som irriterer meg med den er at den ikke har noe led som indikerer om den er på eller ikke. Bortsett fra det så gjør jo den nytta, men hvis du finner noen tilsvarende med en lysdiode, så gå for den.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Synes at min nye Crybaby er lettere å slå av og på enn den Crybabyen jeg hadde for noen år siden (også en GCB-95). Har Dunlop gjort endringer her, eller er det bare meg som ikke er like lett på foten lengre (les: feitere :P )

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.