Web Analytics
Jump to content

Boss RC-3


antos

Recommended Posts

Har skaffet meg en Boss RC-3 (Loop station) Sliter med å få loopen til å komme inn i rett takt når den starter på ny. Hva gjør jeg galt? Jeg starter opptaket og avslutter opptaket i takt men det blir alltid ett lite opphold når den starter på ny når jeg spiller den av.

Det ligger jo også en "trommemaskin" inne i denne pedalen, når jeg slår på vrengen i ampen høres jo dette helt forferdelig ut. Hvordan får jeg denne trommemaskinen til å spille i "clean modus", mens gitaren har vreng?

Link to comment
Share on other sites

Jeg setter looperen i FX-loopen på ampen, da blir det sånn som du vil ha det.

Ellers er det vesentlig å avslutte etter en ferdig takt, hvis du f.eks stopper etter slag 2 i stedet for 4, da blir det opphold i avspillingen.. Looperen tror alltid det er hele takter du holder på med...

Hvis du ikke har FX-loop må du ha vrengpedaler foran looperen, og bare bruke clean-kanalen på ampen..

Edited by askret
Link to comment
Share on other sites

Har skaffet meg en Boss RC-3 (Loop station) Sliter med å få loopen til å komme inn i rett takt når den starter på ny. Hva gjør jeg galt? Jeg starter opptaket og avslutter opptaket i takt men det blir alltid ett lite opphold når den starter på ny når jeg spiller den av.

Trening.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil vel si at for slik "lag på lag"-sampling som f.eks. Jarle Bernhoft har blitt så populær eksponent for, så lønner det seg å betrakte sampleren som en mikser istedenfor en effekt. Den innebygde trommemaskinen blir bare en ekstra kanal i miksen, kan du si.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...
 • 3 weeks later...

Fått meg RC-3 nå denne helga, og det er kanskje 10-15 år siden jeg hadde en boss pedal. Makan til intuitivt design! Man får til det meste ganske bra med en gang, det er flotte greier. Sliter litt med takta jeg og, og kutter man innspillinga der man kutter overdubbinga? Ja, det er noe jeg må finne ut og prøve mer av, men plutselig har jeg fått skybert på besøk! Jeg morer meg som en tenåring igjen....

Link to comment
Share on other sites

Ikke at jeg har noen erfaring, jeg har ikke loopet så mye, men etter det jeg tenker meg frem til - stemmer det at det er en idé å slutte av takten på eneren i neste takt?

Edit: Forøvrig er det en god idé å jobbe med time til dere som vil bli flinke loopere. Det er ingen grunn til at gitarister ikke skal kunne ha en like bra time som en god trommis, det handler bare om å gjøre jobben :)

Edited by franktore
Link to comment
Share on other sites

Looper litt sånn for meg selv med en RC-3. Hadde en RC-2 før. Sånn "out of the box" synes jeg RC-3 er en mye mer brukervenlig pedal med mye mindre knotting enn forgjengeren, men RC-2 hadde MYE bedre trommetracks enn RC-3 har (IMO) Vet ikke om det går an å laste inn flere trommetracks via usb porten - noen som vet? (les: gidder ikke å lese i bruksanvisninga..... :P )

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg skjønner hva du mener. Det er slik at du må spille en linje som er minimum x antall sekunder før du kan trykke på pedalen og den gjentar det du spiller. Hvis det er tilfellet kan du løse det ved å bare spille det inn en ekstra gang. Noen ganger er det også slik at hvis du har spilt inn en linje som er på fks 4 takter i 120 bpm hvor du legger til trummespor, men så sletter etterpå så er fortsatt sporet innstilt på 4 takter 120 bpm. Altså, hvis du da spiller noe som ikke varer like lenge, får du en pause helt til sporet starter på nytt. Det jeg pleier å gjøre er bare å flytte opp og ned en patch for å resette den.

Håper det ikke var for kronglete forklart, håper det hjalp deg! :)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Jeg har bestillt meg en RC-300, uten egentlig å ha satt mine bein i en looper noen gang :-) Kan vel hende den havner på samme hylla i boden som ME-5, GT-6, GT-8 etc etc :-)

Er det noen som har i det heletatt fått tak i en RC-300 enda ?

Mvh

Dag

Link to comment
Share on other sites

Første gang jeg brukte en looper failet jeg noe grusomt. Det kan virke helt umulig i starten, men med en gang man skjønner hvordan det funker er det ikke så vanskelig. ;)

Det strider egentlig mot mine prinsipper, men det å lese bruksanvisningen grundig hjelper ekstremt! :P

Edited by Guns N' Roses
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.