Web Analytics
Jump to content

pitch harmonick


agn95

Recommended Posts

Øv, øv og øv litt til. Pass dog på hvordan du holder plekteret, det hjalp meg når jeg lærte det. Du skal jo streife strengen med en myk del på tommelen. Forøvrig heter det vel pinch harmonic (evt. artificial harmonic)?

Edited by Tell
Link to comment
Share on other sites

Hvor du holder venstre og høyre hånd er avgjørende for resultatet. Du kan godt begynne med å holde ned på 12. bånd, og få tommelen til å treffe på 24. båndet. Og da er det på metallbåndet som gjelder, ikke mellom to. I begynnelsen kan du plukke strengen og så forsiktig berøre strengen (på samme bånd som nevnt ovenfor). Det er samme sak som skjer, forskjellen ligger i at du plukker og berører strengen nesten samtidig når du gjør det på måten du selv beskriver.

Link to comment
Share on other sites

takk for kommentarene :) når jeg holder plekteret holder jeg sånn at jeg treffer med tommelen og plekteret samtidig på strengen av og til kommer det lyden jeg vill men ofte veldig lav nesten den lyden jeg vil ha, men jeg kan ikke spille et riff eller en solo med pitch harmonick. har noen en øvelse som kan hjelpe meg med å få det til å henge sammen?

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Hei

Kan anbefale deg å bruke små plektere med spiss ende. Frksmpl jazz3 syns jeg funker bra ;) Et annet triks er å holde en av fingrene på strengen under den du plukker. Vist du tuner gitaren half step down, er det ogdå mye enklere å få til

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.