Web Analytics
Jump to content

stemme i b


pleym

Recommended Posts

Hei.

har kjøpt en mh-1000 og lurer på om det er noe problem å stemme floyd rose gitarer i b? blir det for slakt på strengene?

grunnen til at jeg spør er at en sa at jeg måtte ha den orginalt stemt.

spiller etter en del bal sagoth og keep of kalessin og det er jo b eller droped d som gjelder...

'

h hris

Link to comment
Share on other sites

Jeg stemmer en helt vanlig ibanez rg 1570 ned i drop b(A#) uten noe særlig problem. Har ernieball sitt not even slinky sett på. Det funker hest!

Eneste problemet jeg hadde var at jeg måtte jokke litt frem og tilbake med strammingen på fjærene for å få floyden til å ligge sånn høvelig flatt, tok meg ganske nøyaktig to og en halv time noe som jo ikke er allverden med tid.

Link to comment
Share on other sites

Eneste problemet jeg hadde var at jeg måtte jokke litt frem og tilbake med strammingen på fjærene for å få floyden til å ligge sånn høvelig flatt, tok meg ganske nøyaktig to og en halv time noe som jo ikke er allverden med tid.

Det tar egentlig bare 5 minutter uavhengig av strengedim hvis du hadde gjort det på en litt lurere måte.

Link to comment
Share on other sites

Tykke strenger er veien å gå.. Resten vil du finne ut av selv. Som regel blir fjæra noelunde justert etter strengene når man stemmer ned dersom man bruker riktig tykkelse. Så det skal ikke være så forferdelig mye å justere.

Mange som stemmer ned ESP-gitarerer, så du blir ikke den første ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

013 sett og B blir temmelig likt 010 sett og standar stemming. Tenk, 5' str. blir 046/E, 4 blir 036/A osv. akkurat likt...nesten.

Du kan faktisk inntonere 5'te der 6'te var, 4'de der 5'te var osv, hvis det var 010 sett på tidligere.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg ikke.

Jeg har også en 27,7" skala baritone og eneste forskjellen er at jeg kan stemme den ca. en tone (to tone intervaller) lavere enn en standard (25,5"skala) gitar med samme strenge tykkelse.

Alltså, en 3"lengre baritone, gir bare et tone forskjell, blir nesten bare som å skifte fra 010 til 011 strenger: :P Men tøft er det

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.