Web Analytics
Jump to content

stemme i b


pleym

Recommended Posts

Hei.

har kjøpt en mh-1000 og lurer på om det er noe problem å stemme floyd rose gitarer i b? blir det for slakt på strengene?

grunnen til at jeg spør er at en sa at jeg måtte ha den orginalt stemt.

spiller etter en del bal sagoth og keep of kalessin og det er jo b eller droped d som gjelder...

'

h hris

Link to comment
Share on other sites

Jeg stemmer en helt vanlig ibanez rg 1570 ned i drop b(A#) uten noe særlig problem. Har ernieball sitt not even slinky sett på. Det funker hest!

Eneste problemet jeg hadde var at jeg måtte jokke litt frem og tilbake med strammingen på fjærene for å få floyden til å ligge sånn høvelig flatt, tok meg ganske nøyaktig to og en halv time noe som jo ikke er allverden med tid.

Link to comment
Share on other sites

Eneste problemet jeg hadde var at jeg måtte jokke litt frem og tilbake med strammingen på fjærene for å få floyden til å ligge sånn høvelig flatt, tok meg ganske nøyaktig to og en halv time noe som jo ikke er allverden med tid.

Det tar egentlig bare 5 minutter uavhengig av strengedim hvis du hadde gjort det på en litt lurere måte.

Link to comment
Share on other sites

Tykke strenger er veien å gå.. Resten vil du finne ut av selv. Som regel blir fjæra noelunde justert etter strengene når man stemmer ned dersom man bruker riktig tykkelse. Så det skal ikke være så forferdelig mye å justere.

Mange som stemmer ned ESP-gitarerer, så du blir ikke den første ;)

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

013 sett og B blir temmelig likt 010 sett og standar stemming. Tenk, 5' str. blir 046/E, 4 blir 036/A osv. akkurat likt...nesten.

Du kan faktisk inntonere 5'te der 6'te var, 4'de der 5'te var osv, hvis det var 010 sett på tidligere.

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Det tror jeg ikke.

Jeg har også en 27,7" skala baritone og eneste forskjellen er at jeg kan stemme den ca. en tone (to tone intervaller) lavere enn en standard (25,5"skala) gitar med samme strenge tykkelse.

Alltså, en 3"lengre baritone, gir bare et tone forskjell, blir nesten bare som å skifte fra 010 til 011 strenger: :P Men tøft er det

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.