Web Analytics
Jump to content

Leve med Behringer X V-amp - erfaringer


sarge
 Share

Recommended Posts

Jeg starter denne tråden for å dele konstruktive erfaringer med Behringer X V-amp. Det er langt fra noen perfekt dings, men den er billig, og jeg har levd lenge nok med min til å skjønne at den kan ha sin nytteverdi. Fritt fram for å dele erfaringer, men helst av typen gode tips, ikke av typen "Berhinger suger". Vi vet alle at denne greia har en del svakheter. Det er de gode sidene jeg ønsker å få fram her.

Da jeg begynte å spille elgitar etter over 10 års opphold fant jeg ut at jeg ville prøve multieffekt. Budsjettet var lavt, og jeg gikk først for en Line6 Pocket Pod, men ble aldri fortrolig med grensesnittet. Dessuten hadde jeg lyst til å prøve en expression-pedal med wah og greier. Valget falt på Behringer X V-amp, og den oppfylte ikke alle forhåpninger.

Jeg har nå hatt denne lenge. I perioder har den stått ubrukt fordi jeg syntes Pocket Poden låt bedre med den billige solid state ampen min. X V-ampen har også ligget ute for salg, men så har jeg byttet forsterker i mellomtiden, og så forsøkte jeg den igjen, og vips, så låt den bedre. Nylig prøvde jeg den også på bass... ;)

LX1-X_P0209_Right_XL.png

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Hvilke amper fungerer den med?

Jeg vil si at den fungerer ganske dårlig i den mest åpenbare settingen, nemlig som forsterkersimulator for gitar inn i en rimelig solid state amp. Til det er forsterkersimuleringene for sterile.

Men koble den inn på cleankanalen på en røramp, så våkner simuleringene litt mer til liv. Jeg har forsøkt den med Blackstar HT-1R og Fender Super Champ XD, og for begge disse våkner den mer til liv enn med Marshall MG15, som etter min mening er grei på clean og bare skurrer på "overdrive".

Link to comment
Share on other sites

Autowah synes jeg er ganske kult, spesielt siden jeg har relativt dårlig simultankapasitet og ikke er så god på det å bruke manuell wah. Denne fungerer overraskende godt på Behringer X V-ampen, både på gitar og faktisk også på bass. For sistnevnte trenger man også litt compressor, synes jeg. (Compressoren er jeg foreløpig ikke helt fortrolig med innstillingene på. Noen som har tips?)

Apropos expression-pedalen, så suger den i utgangspunktet, men kalibrert kan den ha sin misjon, faktisk. Jeg liker å bruke den til å styre mengden av en effekt. Men som wah-pedal har jeg aldri blitt fortrolig med den.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

For bass har jeg kun forsøkt den bittelitt med min EBS Classic Session 60 (solid state), og det fungerer godt, men man kan etter min mening også her legge vekk alle overdrive-baserte simuleringer. Det fungerer ikke. Men gå for bypass, Classic clean eller Acoustic, så blir det straks bedre. Da kan man fokusere på de andre effektene, romklang, delay, compression osv.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.