Web Analytics
Jump to content

Billig forsterker til akustisk gitar


JRV

Recommended Posts

Hei!

Jeg har for ikke så lenge siden skaffet meg en Taylor GS Mini, som jeg er veldig fornøyd med! (Takk for en fin handel, Morten!)

Den har installert en ES-Go pickup, og jeg vil gjerne få kjøpt meg en forsterker til den. Jeg har ingen erfaring med forsterkere, så jeg trenger ikke noe veldig fancy-schmancy. Jeg ser etter en OK forsterker med grei lyd som funker til det meste, og passer til akustisk gitar. Greit med litt effekter o.l., men jeg foretrekker god lyd fremfor tusen effekter. Ser for meg rundt 1500 kr, helst ikke så mye mer.

Noen anbefalinger? :-)

På forhånd takk!

PS. Kunne også tenke meg å kjøpe en billig mikrofon som funker bra til å ta opp gitarspill (gjerne USB, men jeg vet ikke helt hvordan slikt funker), men som også kan passe til sang/prat. Dersom noen har noen anbefalinger her hadde det også vært fint! :-D

Edited by JRV
Link to comment
Share on other sites

Morgan har billige forsterkere til akustisk gitar, men har ikke prøvd de.. regner med de er greie nok! Gå inn på sound1.com, og kikk litt på akustiske forsterkere. Skjønner at du ikke har lomma full av penger, så siden du også spurte om mikrofon kan dette være et like godt alternativ: I stedet for å mikke opp akustisk gitar gjennom en grei forsterker, hadde jeg heller kjøpt et greit lydkort til pc/mac, og plugg gitaren rett inn i lydkortet. du vil sannsyneligvis få bedre resultat enn gjennom en mikrofon foran forsterkeren. har du et lydkort, kan du alltids koble det opp mot PA-annlegget hvis du skal spille ute, og du slipper å drasse med en forsterker. Bare et tips selvfølgelig! :) (du kan nok klare å presse lydkort+mic under 1500 !)

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. Jeg tror jeg vil ha en forsterker, siden jeg også vil kunne plug'n'play!

Har kikket på Roland Micro Cube, Fender Mustang 3 og Vox Mini. De virker jo ok, selv om ingen av de kanskje passer så godt til akustisk.

Når det gjelder mikrofon syns jeg Blue Snowball virker bra, eventuelt sE2200a.

Noen meninger?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville nok gå for en forsterker for akustisk gitar/vokal da en elgitar forsterker nok vil farge gitarsignalet på en akustisk gitarlitt vel mye.

Som det ble sagt lenger oppe her så har morgan et par ganske rimelige forsterkere. Du finner de på sound1.no

Ang den greia med å spille inn på dataen. Det finnes noe som heter stealthplug eller noe i den leia. Kanskje det går å bruke noe slikt? Tror ikke den er så dyr og mener det kanskje også følger med program.

Link to comment
Share on other sites

Litt usikker på hvordan jeg skal tolke den videoen, Mr. Elg. Lyden virker ikke så naturlig, men det er ut som en Ibanez EW akustisk gitar (?) og hvis det er det vil jeg tro at det er der problemet ligger, og ikke i forsterkeren.

Nå har det seg slik at den eneste akustiske forsterkeren den lokale 4sound-butikken hadde inne var en Roland AC60 til 3500 kr. Denne er omtrent dobbelt så dyr som det jeg hadde sett for meg, men hvordan vil denne være i forhold til tidligere nevnte billigere forsterkere? :-)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hei igjen!

Jeg har høy et innsatsen, eller, jeg har faktisk doblet den. På 4sound prøvde jeg en Roland AC-33 akustisk gitarforsterker som virker veldig bra. Der skrøt de veldig av den. Kosta 3000 kr. Virker som det er det man må betale for å få en skikkelig forsterker til akustisk. Det som er kult med AC-33 er at den har to kanaler, slik at to personer kan jamme med samme forsterker (eller koble i mikrofon i tillegg til gitar), og at man kan loope 40 sekunder med gitarspill - noe som er rimelig awesome etter min mening! :D

Noen som har erfaringer med denne forsterkeren? Er Boss FS-5U en ok pedal til looping i så fall? http://sound1.no/portal/asp/produktdetalj1.asp?Produkt_ID=2106

Link to comment
Share on other sites

Litt sent svar men, er du klar over at du kan koble både gitaren og mikrofonen rett inn i hi-fi eller hjemmekino anlegget ditt?

Skal du ut å spille er kanskje en liten mixer og en eller to aktive høytalere det du trenger.....

Link to comment
Share on other sites

Jeg har den selv, og er litt fan, men here I go:

Fender Super Champ XD er jo i utgangspunktet en forsterker for elektrisk gitar, men jeg koblet for et par dager siden en dynamisk mikrofon til, og synes faktisk clean-kanalen dugde ganske bra for vokal også. Det gjorde at jeg mener denne clean-kanalen er ganske allsidig.

I tillegg har denne ganske gode simuleringer på kanal 2, blant annet en simulering dedikert for akustisk gitar og også andre som kan passe til enkelte musikkstiler, f.eks. en for jazz-gitar.

Brukt skal denne være mulig å få kjøpt ikke så langt unna ditt budsjett.

Link to comment
Share on other sites

Hei igjen!

Jeg har høy et innsatsen, eller, jeg har faktisk doblet den. På 4sound prøvde jeg en Roland AC-33 akustisk gitarforsterker som virker veldig bra. Der skrøt de veldig av den. Kosta 3000 kr. Virker som det er det man må betale for å få en skikkelig forsterker til akustisk. Det som er kult med AC-33 er at den har to kanaler, slik at to personer kan jamme med samme forsterker (eller koble i mikrofon i tillegg til gitar), og at man kan loope 40 sekunder med gitarspill - noe som er rimelig awesome etter min mening! :D

Noen som har erfaringer med denne forsterkeren? Er Boss FS-5U en ok pedal til looping i så fall? http://sound1.no/por...Produkt_ID=2106

Har sett en ganske dyktig gitarist spille med en sånn forsterker noen ganger. Det låter alltid bra!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.