Web Analytics
Jump to content

Anbefal en mandolin til rundt 4000kr!


oleb

Recommended Posts

Mine foreldre planlegger å kjøpe seg en elektrisk mandolin (gud vet hva de skal med den).

Lurer på om noen kan anbefale en god mandolin til rundt 4000kr?

Kjøper gjerne brukt, så om dere anbefaler dyrere modeller som kan finnes på bruktmarkedet til rundt 4000kr, er det flott.

Link to comment
Share on other sites

Eh- du er sikker på at de ikke egentlig skal ha et kjøkkenredskap?

http://www.rayzplace...sonal/stuff.htm

Hvis ikke, så er en Epi mandobird det tøffeste som finnes, etter min mening. Om jeg har en?, eh, ja selvsagt. Så kan det selvsagt diskuteres hvor "tøff" man blir med en 40 cm lang firebird på magen.. Tøffheten består vel mest i at man tør stille på scenen med en slik. :)

Sliter med å få opp bilder og priser man kan linke til, men søk, eller google som det heter nå om dagen, på "mandobird"

Jeg kjøpte min på Aages i København, nå for tiden heter det vel kanskje 4sound?

Link til kjempesvært bilde: http://sportsfiske.n...29001/72961.jpg

Min er en firestrenger, men den finnes også i mer korrekt åttestrengersversjon.

Link to comment
Share on other sites

De så at de ønsket seg en med mikrofon, så jeg regner med at det ikke er La mandoline sliceren de sikter til.

En kompis har mandobird, så den har jeg prøvd litt. Stilig liten sak, men de vil ha en akustisk variant som gir litt lyd unplugged også. Dessuten klarer jeg ikke å se for meg mamma i midten av femtiårene med en sånn tass på magen :D

Har sett litt på finn, og ser at morgan og cort har modeller som ligger rundt 4000kr, ellers er det en del stagg som er litt billigere. Noen som har erfaring med disse?

Link to comment
Share on other sites

Hva er dette for vrangforestillinger?? Jeg er i femtiårene, og det er ikke noe å si på størrelsen på magen :P

youtube.com/watch?v=0SltPAP4nL0

Lykke til med innkjøpet. Skjønner jo at mandobirden ikke var innertier, selv om jeg synes den er morsom.

Hehe, altså: joda, jeg kan se for meg pappa, men mamma? Det blir for drøyt i mitt hode :P

GreenMan: kanskje Ibanez hadde vært noe. I denne prisklassen koker det kanskje ned til at man bare må prøve forskjellige og velge en man liker..

Edited by oleb
Link to comment
Share on other sites

Syns Mandobirden er vanskelig å spille på og lyden er litt for "elektrisk", sitter med en lånt en her. I alle fall i forhold til min bulgarske vintagemandolin. :D Akustisk med en OK mikk er nok veien å gå. Har vært på utkikk etter en ny litt mer lettspilt mandolin sjøl, men syns alt låter elendig i forhold til den. Har prøvd det meste rundt om kring i musikksjapper uten å finne noe som passer meg og pølsefingrene mine.

Så mitt råd er å ta en runde i sjappene og prøve plugged og unplugged, det er stor lydforskjell fra merke til merke. Morgan og Stagg syns jeg er mindre bearbeidede i forhold til pris enn andre merker, og lyden er ikke mye å skryte av. Ibanez har jeg bedre erfaring med, også Tanglewood. For 4 lapper bør du kunne få noe som funker.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.