Web Analytics
Jump to content

Skal, skal ikke.....


Byljer

Recommended Posts

Sitter å funderer på om jeg skal forlate Fenderfamilien for å satse på Hagstrøm...!??! Hadde for en tid tilbake en Hagstrøm Viking som jeg ikke klarer å glemme, og kunne dessuten ha tenkt meg å prøvd ut både Jazz modellene og Super Swede. Men, det betyr at gitarer må ut før nye kommer inn. Hmmm, er i tvil, men fristelsen er stor.... :wacko: Er såre fornøyd med både min "Blackmore Tribute" (Scallopert hals) Strat og '62 Tele Custom, men hver gang jeg ser en Hagstrøm klør det så j...lig i fingrene :blink:

Skal, skal ikke....? Hva tenker herskapet?

Link to comment
Share on other sites

Kan du bare ha to gitarer?

--Gunnar

:D Neida, men de gitarene jeg til enhver tid har blir brukt i bandsammenheng. Jeg har ikke behov for å ha så mange slik at de blir stående som støvsamlere, og dessuten er det jo litt økonomi oppe i alt dette (ivertfall sier "kjærringa" det ;) ). Hadde 5 gitarer en periode men brukte bare 2 av dem, og da blir vitsen litt borte for meg. Jeg er ikke en samler, men en bruker :P Bytter gitarer alt for ofte rett og slett fordi jeg ikke kan få nok. Ser jeg noe nydelig blir det lett til "me want", og da selger jeg unna for å finansiere/ delfinansiere. Skulle jeg beholdt alle gitarene jeg har hatt i hus hadde jeg ikke hatt plass til meg og familien :D

Edited by Byljer
Link to comment
Share on other sites

Vel, har du lyst til å gjøre det, så gjør det! Men kanskje du skal beholde en av Fenderne, dersom du klarer det finansielt? Ihvertfall til Hagstrømen får oppfyllt de våte drømmene dine. ;) Er jo kjedelig hvis det blir til at du savner begge de like mye som du tydeligvis har savnet Hagstrømen.

Link to comment
Share on other sites

Er jo kjedelig hvis det blir til at du savner begge de like mye som du tydeligvis har savnet Hagstrømen.

Det er forsåvidt sant. Jeg har solgt haugevis med gitarer, men det er kun noen få jeg virkelig har savnet. En av dem er Vikingen. I utgangspunktet en billig gitar, men for en kvalitet sett opp mot pris! Er også sugen på en Super Swede mye grunnet at den har coilsplitting, så det skulle være mulig å få noe "Fenderish" ut av den :) Når jeg bytter ut gitarer så liker jeg å erstatte de med andre som ikke spriker for mye lydmessig. Har jeg f.eks. 2 singlecoil gitarer og en med humbucker blir det et "output-sprik" som gjør at jeg må drive å justere om lyden/ volum på amp o.l. for at den ene ikke skal høres langt bedre enn den andre, vrenge tidligere osv. Liker å ha oppsettet enklest mulig i og med at jeg bruker en reissue amp (Fender Bassman) som gir rørvreng i bøtter og spann, og med forholdsvis like gitarer vil det bli enklere å bytte mellom dem uten å justere så alt for mye. Har tidligere hatt ES335 og Les Paul, og bytte mellom dem var lydmessig ikke noe problem. Forskjellen lå i at den ene var hollow og den andre solid body, og de utfylte hverandre på en fortreffelig måte.

Link to comment
Share on other sites

Skulle gjerne hatt noen innspill fra "guitarslingere" som har erfaring med Super Swede og f.eks. HJ500/600/800 :) !?! Hvordan fungerer coilsplit'n på Super Sweden? Feeder HJ500/600/800 lett? Kan jazzgitarene brukes kun med cleanlyd, eller takler de litt vreng og høy lyd?

Edited by Byljer
Link to comment
Share on other sites

Som stuegitarist vet jeg ikke om jeg kvalifiserer som guitarslinger, men jeg har ihvertfall en SuperSwede, og jeg syns det er en knall og allsidig gitar!

Når det kommer til coilspliten syns jeg lyden blir litt flat og udefinert for min smak (mulig forsterkeren må ta litt av skylden for det), men den er absolutt anvendelig. Om det låter fenderish eller ikke skal jeg ikke våge å påstå, men jeg skal ikke nekte for at jeg har Enorm GAS på en Tele for tiden, nettopp for at jeg savner den gode og cleane singelcoil-lyden...

Edited by alfalfa
Link to comment
Share on other sites

Som stuegitarist vet jeg ikke om jeg kvalifiserer som guitarslinger, men jeg har ihvertfall en SuperSwede, og jeg syns det er en knall og allsidig gitar!

Når det kommer til coilspliten syns jeg lyden blir litt flat og udefinert for min smak (mulig forsterkeren må ta litt av skylden for det), men den er absolutt anvendelig. Om det låter fenderish eller ikke skal jeg ikke våge å påstå, men jeg skal ikke nekte for at jeg har Enorm GAS på en Tele for tiden, nettopp for at jeg savner den gode og cleane singelcoil-lyden...

Sendte deg en PM :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenker at en Hagstrøm ikke er den helt store investeringen og at du dermed ikke trenger å "konvertere" - kjøp en ny gitar og se hva som faktisk blir brukt i praksis. GAS kan den lure de beste av oss..

Forlate Fenderfamilien? hørt sånnt..

Link to comment
Share on other sites

Finfin gitar SuperSwede'n. Har en slik selv, og den er god å spille på. Lyden er litt som alfalfa sier, kanskje ikke den aller beste singelcoil lyden, men allsidigheten er der. Vil du switche mellom HB og SC midt i ei låt ved overgant til et annet parti i låta eller for solospill så er det genialt å kunne vippe over bryteren on the fly :)

Misforstå meg rett, SC lyden er slett ikke dårlig, men for eksempel i studio hvor man kan bytte gitarer som man vil og tar opp forskjellige deler av en sang separat så vil du kanskje dra frem den rådyre customgitaren din med superdyre SC-pickup's. Hagstømmen kan selvfølgelig ikke matche det. Men ønsker du en rimelig LP type gitar som er allsidig, god å spille på og holder høy kvalitet i forhold til pris (iallefall bruktpris som er rundt 3k) så er SuperSwede'n midt i blinken.

En annen ting er at denne gitaren er en av de få "billig-gitarene" som gir meg en god følelse når jeg får den i fanget. En gitar som gir meg lyst til å spille og følelsen av at det stemmer, hvis du skjønner hva jeg mener :) Men dette er selvfølgelig høyst subjektivt ;)

Link to comment
Share on other sites

Personlig synes jeg det er vanskelig å kvitte seg med noe som ikke kan erstattes direkte. Både Strat og Tele er gitarer som vanskelig kan erstattes av andre typer.

Jeg tror du skal ha tre gitarer... eller fire ... eller....

(når jeg teller etter har jeg 3 el-gitarer selv, og jeg er ikke noe flink til å spille en gang... ;) Og når GitarNorge-gitaren kommer, så må jeg jo ha den. Og så har jeg noen gitarer "oppe i hodet" som bare må bygges en dag. Må komme i gang med kodenavn "slaX" en dag. ;) )

Link to comment
Share on other sites

Er i tenkeboksen.....men, skal jeg investere i ny, eller brukt, gitar så må sannsynligvis noe gå. Jeg selger stort sett alltid unna litt når nytt skal inn siden jeg ikke har bruk for en hel åker av gitarer :) Super Swede er ganske så aktuell grunnet coilsplit, samt at jeg vet at halsene er utrolig stødige og lettspilte. Må vel tenke litt mer på det.... Takker alle for fine innspill :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.