Web Analytics
Jump to content

Bygge egen amp


bento

Recommended Posts

Hei! Så at det var en lignende tråd for bare noen dager siden, men den kom ikke helt i mål. Har lyst til å starte med et lite musikkprosjekt. har alltid hatt lyst til å bygge min egen forsterker, og vurderer nå å lese meg opp til å kunne ha nok kunnskaper til å bygge min egen. Skal selvfølgelig bygge en rørforsterker. Problemet er bare at jeg er helt uten kunnskaper om elektronikk, bortsett fra Ohms og Kirchhoffs lover som jeg lærte meg idag. Noen som har noen forslag til lesestoff, guider, eller tips? Generelle kunnskaper om røramper tas hjertelig imot. Ennå har jeg ikke funnet ut hvorfor det faktisk kommer lyd ut av forsterkeren ennå... Må skru opp AC30en en dag! Og nei, jeg vil ikke starte med et kit. En pedal kunne ha vært greit, men først må jeg lære mye mer! Takker for svar, Håvar.

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor ikke begynne med et kit?! Å begynne å lage en amp fra bunnen av krever nok litt mer enn ohm' og kirchoffs lov...

Tror heller du skal begynne med et kit, eller en pedal og senere vurdere hvor lett/vanskelig det faktisk er å mekke en amp fra bunnen..

Ampmaker.com har noen spennende kits, ellers er det tonepad.com som har mange pedalprosjekter og musikding.de har ferdige kits.. :)

Link to comment
Share on other sites

Selvfølgelig høres det kanskje litt dumdristig ut å si at man ikke har lyst til å starte med et kit, men å faktisk begynne byggingen hadde jeg ikke tenkt til før jeg hadde nok kunnskaper om emne, kanskje om halvannet år.. kan jo faktisk bli drept hvis du gjør det feil! (imot alle forventinger..) Men jeg skal sterkt vurdere et kit, etter å ha undersøkt litt. Mange fine sett å starte med! Ellers takker jeg for kjapt svar ! ;)

Link to comment
Share on other sites

Virket kanskje sånn, men det var ikke baktanken! :) Skal kjøpe et kit, og bygge i vei, så får jeg vel noen erfaringer på veien. Takk for svar!

Åja, jeg tenkte at når du skrev "Og nei, jeg vil ikke starte med et kit" så.... Veeeel, jeg kan anbefale MadAmp´s kit. De har gode og lett leselige skjemaer, samt en layout-tegning slik at du faktisk ikke trenger å kunne lese skjema (bortsett fra et par plasser)... I tillegg er det svært god lyd i dem, og de bruker gode deler.

Du får tak i dem på www.musikding.de

Link to comment
Share on other sites

Randall Aiken sine sider er biblen min. Ellers så er jeg fan av learning by doing. Jeg tok en gammal marshall, sagde printkortet i to og bygde ny preamp del. Se på kretsen til en marshall 1959 eller tweed bassman så ser du fort hva som er hva.

Link to comment
Share on other sites

Begynn med kit, man lærer veldig mye under byggeprosessen.

Og du må kunne litt mer enn KRC og ohms-lover.. Disse gjelder for det meste for DC, mens mye av signalbehandling handler om komplekse røtter, trigonometriske funksjoner og mye annet matematikk ved AC-analyser.

Ikke åpne opp AC30'en din heller, det er spenninger på oppmot 360V i disse kretsene, ville ikke tatt sjanser..

Les deg opp på transistor, opamp, diode og rørtekonologi, lær deg å lese og forstå skjema, bygg et kit og se ting an derfra.

Skal du begynne bygg, så er det ikke så vanskelig å designe en enkel overdrive eller noe sånt, koster ikke så mye heller.

Å bruke tusenvis av kroner på deler for å prøve å bygge en røramp derimot er galskap hvis du ikke vet hva du vil ;)

Link to comment
Share on other sites

Learning by doing er vel det beste, men det har jeg ikke penger til! :) Musikding skal sjekkes ut, sammen med den boka. Ellers får jeg vel låne fysikkboka til søstra mi, en tung vei, men jo absolutt nødvendig om man tilslutt starter fra scratch...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.