Web Analytics
Jump to content

gitar tips?


gibson_sg

Recommended Posts

Hallo Gitarnorge!

Har en Gibson les paul fra før som eg har hatt i 5-6 år.

LPen er en god gitar , og eg skal selfølgelig beholde denne gitaren - liker godt lyden i den.

Men er ute etter en gitar nr 2 med tynnere hals og som er lettere :P

Lpen er tung som bly ;)

Skal brukes til country-rock ;)

brukt pris fra 8000- 15.000

Edited by gibson_sg
Link to comment
Share on other sites

takk for innspill.. Aldri prøvd telecaster før, så det kunne vert interessant :)

Gunnar: Skulle vel prøvd flere modeller av LPen og ja... Men har tenkt å beholde den eg har i denne omgang, så eg var ute etter en litt "annen type" gitar som nr 2 :)

Prøvde en gammel gibson sg standard en gang, den hadde kjempetynn hals og var vannvittig lett . knallgod å spele på...

Men eg veit ikkje korleis dei nyare SGane er i forhold til dei eldre..??

Link to comment
Share on other sites

Hva er en tykk eller tynn hals? Ofte er både halsprofil, bredde på nut/oversadel osv en betydelig del av det folk oppfatter som en tykk eller tynn hals. folk som er vant til f.eks RG serien e.l. fra Ibanez synes gjerne en moderne stratocaster hals er tykk, selv om folk flest gjerne ville kalt det en rimelig tynn hals.

Hvilken LP har du helt eksakt?

Sånn ellers ville jeg nok bare prøvd ulike gitarer. Det er vanskelig å beskrive hvordan en gitarhals føles og smaken er som baken.

Link to comment
Share on other sites

Har en LP Studio fra 1992 ....

er det et sjumilssteg å gå fra en studio til f.eks en standard når det kommer til spillbarhet og lyd ? ;)

Ikke nødvendigvis. Det kan være individuelle forskjeller på hver enkelt gitar, og Studio LP's kan være knall gitarer. Men Hvis du kjøper en '08 Standard, altså etter at modellen Standard ble en god del forandret, er det i hvert fall en del forskjell på den ifht. din Studio. Om det er bedre kommer jo an på øret som hører og hendene som spiller..

Link to comment
Share on other sites

Ser at det nevnes SG her. Jeg har en Gibson SG special 60s tribute som jeg er meget fornøyd med. Denne modellen har slim-taper neck, noe som er ganske så annerledes fra LP studio i den forstand at den er tynnere (eide en studio i 16 år). Lett gitar. Vil anta at P90 pickups ikke blir feil til ditt bruk? Spesielt dyr er den heller ikke.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.