Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Sangene bør meldes inn til TONO. Du/dere bør også melde dere inn i GRAMO samt at plata også bør meldes inn der. Titt også på hjemmesiden til MFO. Der er det masse nyttige tips ifht. plateselskap, opphavsrett osv. Det er jo heller ikke dumt å melde seg inn der.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du må registrere sangene hos NCB som tilhører Tono. Du får faktisk ikke få trykket opp platene her i Norge før det skjer. Du får nemlig en NCB logo som skal trykkest på selve platen. MAn kan faktisk ikke bli et "skikkelig" medlem i Tono:

Søker må ha minst ett originalskrevet verk eller godkjent arrangement som er:

a) Fremført på offentlig konsert, eller

B)
Fremført på radio/TV, eller

c) Innspilt på CD/DVD etc. utgitt av plateselskap for distribusjon og salg i den almene handel

Derfor blir man ikke like godt beskytta viss noen stjeler sangen deres. Man må selv vere på vakt. Jeg fikk faktisk et tips hos gitarlæreren min: At viss dere har skrevet ned sangen, har de på noter. Så kan du legge dem i en stor konvolutt, stemple den på posten og lime godt igjen. Å rett å slett sende konvolutten til seg selv! Da har du bevis på at det er dine sanger, siden det er datostempling og konvolutten er uåpnet. Faktisk er selve innspillingen er copyright i seg selv, siden det blir registrert dato og årstall når dere spiller inn. Dere kan trykke opp 1000 eksemplarer før dere må betale avgift til tono. Skal til å trykke opp vårt andre album no før jul. Du kan no prøve å ringe tono, men det er altiss ei danske eller ei svenske som ikke forstår bæret på hva du vil spørre om. Anbefaler å prate med selve trykkeriet, de har peiling på alt sammen. Vi trykket opp første platen vår hos lydmuren og fikk MYE god info der=) Lykke til=)

Unnskyld for en del skrivefeil hehe

Endret av beeboop
Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 5 years later...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.