Web Analytics
Jump to content

Rettigheter på sanger


Recommended Posts

Du må registrere sangene hos NCB som tilhører Tono. Du får faktisk ikke få trykket opp platene her i Norge før det skjer. Du får nemlig en NCB logo som skal trykkest på selve platen. MAn kan faktisk ikke bli et "skikkelig" medlem i Tono:

Søker må ha minst ett originalskrevet verk eller godkjent arrangement som er:

a) Fremført på offentlig konsert, eller

B)
Fremført på radio/TV, eller

c) Innspilt på CD/DVD etc. utgitt av plateselskap for distribusjon og salg i den almene handel

Derfor blir man ikke like godt beskytta viss noen stjeler sangen deres. Man må selv vere på vakt. Jeg fikk faktisk et tips hos gitarlæreren min: At viss dere har skrevet ned sangen, har de på noter. Så kan du legge dem i en stor konvolutt, stemple den på posten og lime godt igjen. Å rett å slett sende konvolutten til seg selv! Da har du bevis på at det er dine sanger, siden det er datostempling og konvolutten er uåpnet. Faktisk er selve innspillingen er copyright i seg selv, siden det blir registrert dato og årstall når dere spiller inn. Dere kan trykke opp 1000 eksemplarer før dere må betale avgift til tono. Skal til å trykke opp vårt andre album no før jul. Du kan no prøve å ringe tono, men det er altiss ei danske eller ei svenske som ikke forstår bæret på hva du vil spørre om. Anbefaler å prate med selve trykkeriet, de har peiling på alt sammen. Vi trykket opp første platen vår hos lydmuren og fikk MYE god info der=) Lykke til=)

Unnskyld for en del skrivefeil hehe

Edited by beeboop
Link to comment
Share on other sites

 • 5 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.