Web Analytics
Jump to content

bento

Recommended Posts

Hei! Er på søken etter en ny vrengpedal, er ikke sikker på om jeg skal kjøpe dist eller overdrive, noen tips? Har sett på den noe anonyme Bluesdriver, og RAT.. RAT har jeg aldri prøvd, og aner ikke hvordan den høres ut heller.. men den er jo viden kjent! Kjøpte en vox satchurator i sommer, men den har jeg skapt et hat forhold til, selges mer enn gjerne! Spiller på vox AC30cch, altså topp med 412 kabinett, med en Hagstrøm hj500, to humbuckers, og en Squier(ikke drep meg) fender kopi. takker for svar!

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 46
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Wow, hørtes bra ut! Skal jeg absolutt sjekke ut. Anyone som har erfaring med Proco RAT, eller Fulltone OCD?

Har hatt en OCD og syntes den var veldig bra. Fin vreng som går fra meget lite til meget mye og farger ikke lyden noe særlig.

Link to comment
Share on other sites

Wow, hørtes bra ut! Skal jeg absolutt sjekke ut. Anyone som har erfaring med Proco RAT, eller Fulltone OCD?

Jeg har erfaring med min hjemmelagde RAT:

For det første: det finnes en uendelig jungel av vrengpedaler der ute. Jeg holder meg til de klassiske pedalene fra 60- 80- tallet, og her er vel RAT den aller beste distortion etter mitt øre.

Allikevel er den ikke voica optimalt til hva jeg ønsker, men det har jeg tilgode å høre fra noen vrengpedal. Derfor er denne nærmest det jeg er ute etter når det gjelder hi gain vreng.

Siden jeg aldri har funnet den optimale lyden i en vrengpøs driver jeg nå med et eget DIY-prosjekt for å få den optimale vrenglyden i en boks. Håper å få tid til å fullføre før jul.

Men i et pedal-sett bør du vel også ha en type chrunch-vreng. Her nevnte du Blues Driver. Denne har jeg aldri prøvd, og det er flaut, når den får såppas skryt som den gjør. Jeg må bare se å få kjøpt meg en. Jeg underviser jo faktisk innimellom i effektpedaler.

Til crunch bruker jeg en DIY- Tubescreamer 808 og er veldig fornøyd med den. Så det er jo også et alternativ, altså Ibanez Tubrscreamer.

Vil bare nevne hvilke vrengpedaler jeg har og kjenner:

Boss Distortion DS-1 (Ubrukelig til noe som helst)

MXR Distortion + (DIY låter tøft men kan bli litt skarp fordi den mangler tonekontroll)

Fuzz Face (DIY låter rein Hendrix med stratocaster samme hva du gjør. Ikke tøff på andre gitarer)

Ibanez Tubescreamer TS-808 (2stk. DIY Nydelig pedal til crunch, ikke noe råskinn, men et vakkert spekter av overtoner på litt lavere gain)

Proco RAT ( igjen DIY Dette er den mest kontrollerbare distortion jeg har vært borte i og når det gjelder hi gain vreng konkurrerer RAT med MXR. Der vinner RAT hos meg fordi den har tonekontroll)

NB! Bruker disse bare på øving. Ikke live. Da er det andre regler som gjelder :)

Edited by Hank Annicke Noe
Link to comment
Share on other sites

Takker for svar! nyttige tips dere kommer med, her. Har som sagt en Vox satchurator som jeh kjøpte i sommer, den er omtrent ubrukelig,siden diskanten overdøver alt annet, som betyr at tone-kontrollen må være nesten på null. RAT har jeg til gode å høre skikkelig, men vodoo lab sparkle drive hørtes knall ut, på youtube i det minste... OCD må jeg også få prøvd før jul ;)

Link to comment
Share on other sites

Hva med en Line 6 DM4? Denne har mange klassiske distortion og fuzz pedaller og 4 presets for lagring.

Har denne selv og er meget fornøyd. Den er også blitt en del av de litt dyrere brettene til Line 6, men fordelen med å ha den separat er at det er mye enklere å skru seg fram til en god lyd.

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=30957690

Link to comment
Share on other sites

Sikkert bare jeg som er enkel, men så langt har kombinasjonen av min Musikding Tube Screamer (en helt vanlig Ibanez TS-808 /TS-9 DIY klone som jeg som oftest kjører i TS808-modus) og rørforsterker ikke sviktet meg. Den fungerer med Blackstar HT-1R, Fender Super Champ XD og Fender Hot Rod Deluxe.

Det er en overdrive type med en i utgangspunktet lit lys klangkarakter, men som kan dempes med tonekontrollen eller som matcher bra med humbuckere som har litt mørk lydkarakter i utgangspunktet. Sett ampen på clean eller lett crunch og kjør i vei.

http://www.youtube.com/watch?v=mlEZdNXiaRc

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Boss Distortion DS-1 (Ubrukelig til noe som helst)

Gi deg! En original boss DS-1 er ubrukelig, derfor en modder dritten utav den så låter den grisefett!!!!!!!!!

Masse distortion uten at ørene begynner å blø av skarp diskant, og en veldig funksjonell tonekontroller :) alt dette etter mod da, som koster en 100,- på ebay om en er litt hendig med bolten..

Link to comment
Share on other sites

Liker godt Xotic sin AC booster på den ampen :)

Hadde også en Catalinbread DLS som låt temmelig kult.

Jeg har Sparkle Drive som var nevnt tidligere i tråden her, og jeg er ikke superfan av tubescreamer-baserte pedaler på AC30, synes det fort kan bli litt vel nasalt og hardt. Sparkle Drive har også den funksjonen at du blender to signal med et mix-potmeter, det cleane og det vrengte signalet.

Ikke alle er fan av det, endel foretrekker å ha ett signal uten at det ligger et rent et under - men smak og behag, mange liker det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.