Web Analytics
Jump to content

Plekterbrett


antos

Recommended Posts

Plekterbrettet på min Stratocaster ligger ikke inntil gitarkroppen på ett stykke på 5-6 cm rett ovenfor neck pickupen. Har prøvd å løsne de nærmeste skruene i området for å se om den står i spenn, men det hjalp ikke noe. Noen som har noen tips for å bli kvitt denne glipen? Er ikke snakk om mer enn noen mm glipe

Link to comment
Share on other sites

Ta av brettet og sjekk om det ligger noe mellom brettet og treverket - det er ikke uvanlig med små biter treverk/lakk e.l. som gjerne stammer fra skruehullene ved montering av brettet. I beste fall kan det tenkes at du bare trenger å skru ut alle skruene, presse brettet mot kroppen samtidig som du skrur inn skruene igjen.

Link to comment
Share on other sites

Ligger ikke noe mellom brettet og gitarkroppen. Skrudde ut skruene til brettet og presset det godt inntil før jeg festet det på ny, ble litt bedre men ikke 100%. Virker som brettet har fått en liten bøy som gjerne burde bøyes tilbake. De skruene som sitter ovenfor og nedenfor pickupene er kun for høydejustering av pickupene? Hjelper lite å skru på disse for å feste brettet?

Link to comment
Share on other sites

Virker som brettet har fått en liten bøy som gjerne burde bøyes tilbake

Hvis brettet er montert med en litt skeiv skrue, en skrue er strammet for kraftig, eller noe ligger mellom brettet og kropp slik at brettet står i spenn vil gjerne brettet få en mer eller mindre permanent bøy/svai, men dette retter seg ofte noe når du først har montert det skikkelig - vent en måned eller to, så har kanskje tingene "gått seg til" litt

De skruene som sitter ovenfor og nedenfor pickupene er kun for høydejustering av pickupene? Hjelper lite å skru på disse for å feste brettet?

Skruene på enden av pickupene er bare for høydejustering ja, og de har ingen funksjon i forhold til festing av brettet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker ferske strenger og bytter gjerne når jeg må, til Ernie Ball eller DA som er reimeligere.  Spiller ikke live eller i band lenger, men vet om et par som spiller mye mer enn meg og verdsetter den ekstra kosten med Elixir for å slippe å bytte så ofte. Går litt på bekostning av lyd, da Elixir har "mindre klang" i seg men til gjengjeld varer lenger.
  • Takk. Mener å huske at Elixir ble regnet som å være best blant mange.. Men hvordan er synes å dette nå? Og dersom man f.eks spiller en del live og bytter strenger ofte så har det vel mindre å si eller?
  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.