Web Analytics
Jump to content

Partsocaster, ble ganske fin i grunn!


machineboy

Recommended Posts

Dama har hatt en elgitar stående siden gymnaset. Hun ble lurt til å kjøpe en strat-aktig gitar skrudd sammen av Carvin-deler, en (ok) Oslo guitarworskshop-hals, og en elendig, hjemmelaget speilvendt/opp-ned gitarkropp. Balansen var helt feil siden det nederste hornet var lengst, samt at man ikke nådde opp til de øverste båndene. Fant ut at jeg skulle redde gitaren og gi den et nytt liv, og fikk kjøpt en rød GFS-kropp og en Xavier-hals fra Foo her på forumet for en rimelig penge.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bruke den gamle halsen på den nye kroppen, men halslomma var helt ulikt utfrest og siden jeg manglet verktøy og kompetanse bestemte jeg meg for å bruke Xavier-halsen. Den var ok, men med tidenes styggeste logo på hodet. Litt pussing og spraylakk og et japansk perlemorsklistremerke gjorde susen.

Kjøpte et rimelig ebay-plekterbrett og flytta over Carvin-pupsene. Tror de er en slags lace-pickuper, de låter uansett bra. Måtte improvisere festene til mikrofonene for å få dem til å passe nedi utfresinga på GFS-kroppen. Kroppen hadde en 6-skruers vintage-bro installert, mens Carvin-broa var to-punkts. Endte opp med å drille to hull og epoxye brofestene i kroppen og lime et svart plastikkstykke over de gamle hullene. Ser greit ut. Heldigvis ser broa riktig montert ut, tror jeg traff bra med drillen :)

Monterte resten av hardwaren og satte strenger på. Spiller fint! Carvin-delene er gode greier, solide saker. Halsen er ganske lettspilt, noget chunky men alt i alt en bedre og milevis penere gitar enn før! Dama ble fornøyd :)

post-10185-0-86681600-1320231325_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Halsen er litt tjukk, men absolutt spillbar. Tror ikke det trengs båndsliping med det første. Enig med Foo at lakken er litt seig, og fargen er veldig sennep. Har sansen for satin-finish sjøl, og elsker halsen på min nye fender mim strat. Mulig jeg skal pusse litt på lakken bakpå halsen og se om den blir litt smoothere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.