Web Analytics
Jump to content

forferdelig lyd etter bytting av strenger på nylon!


philip lauritzen
 Share

Recommended Posts

har bytta strenger på nylonen min da de gamle var grønne, og eldgamle (spilt på i 3 uker, men sitti på gitaren i 3 år) tror jeg! men annyway, jeg bytta etter punkt og prikke, og alt ser bra ut, men de høres jo ut som en 3 årig unge blir lemlesta da jeg spiller på dem! jeg har strekki, og etterstemt, og alt, og de er nogelunde strekki ut, men høres helt jæveli, er en alt for mye sur lyd i bassen, og jeg syntes ikke at 1-2-3 streng er "crispe" nok?? any surgestions?

sorry skrivefeil, !

Link to comment
Share on other sites

Kan være greit å vite hvilke strenger du har kjøpt, finnes ulike typer selv innenfor avdelingen for nylon. :)

Ellers, veldig vanskelig å snakke om lyd... Sur lyd, ikke krispe nok. Det er ikke lett for noen andre enn deg å vite helt hva det betyr, dessverre. Når det er sagt, det kan godt være at noen andre har erfaringer med den samme strengetypen som du nylig har satt på, og det kan kanskje føre noe med seg.

Link to comment
Share on other sites

At strengene klirrer mer når en bytter strenger er ikke noe ukjent fenomen uten at jeg kan nevne hvorfor...

Krisp i strengene kan bestemmes litt av tykkelse, men nye strenger burde som regel gi mye mer krisp enn de forrige om en ikke har satt på bass strenger...

Skurringene går over etter en tid ca. 1-2 uker, kommer ann på hvor mye enn spiller.

Du kan gå over intonasjonen bare for å sjekke kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Intonasjon på klassisk gitar er ikke så enkelt å gjøre noe med.

Jeg synes du skal forsøke å beskrive mer i detalj hva som er galt med lyden etter strengebyttet. Vanskelig å vite helt hva som er galt ut fra beskrivelsen. "Sur lyd" betyr ofte det samme som å "synge falsk" betyr for vokal, altså at ting låter ustemt. Er det problemet ditt?

Ellers er jeg en av dem som ikke liker så godt lyden av strenger når de er helt flunkende nye. Jeg foretrekker lyden de får når de er litt innspilt etter et par uker (ca 10-15 timers spilling). Da forsvinner gjerne en (i mine ører) overdrevent skarp, "crisp" lyd i strengene, og de låter mer harmonisk (igjen: i mine ører).

Link to comment
Share on other sites

litt vanskelig å forklare, men det aer alt for mye bass i strengene, + at man kan på en måte si at bass strengene spessielt a ikke høres ut som den skal selv om den er stemt! haha, ikke faen om jeg holder ut med den jævelige lyden i 15 timer spilling, jeg kommer ikke til å spille på den hvis det er sånn lyden skal være, da blir den veggpynt, kansje jeg skal stikke innom butikken til morten, og få litt hjelp? jeg har jo ikke akkurat noe lang erfaring med gitarer?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.