Web Analytics
Gå til innhold
  • Bli medlem

Litt feedback på innspilling?


kake

Anbefalte innlegg

Har spilt inn et lite klipp nå på dagen, har ikke så fryktelig mye tid og jeg vet at alt ikke er helt perfekt. :P

Alt er spilt av meg, bortsett fra trommene som bare er en loop jeg fant. Jeg har tatt trompettimer i ca. 5 uker.

Jeg er ikke særlig god bassist, men har i alle fall forsøkt, med et gammelt, slitent vrak av en OLP-bass med to strenger :D

Er det noen som har noe konstruktiv kritikk?

http://flekk.org/Kaffi.mp3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Behagelig sammensetning av akkorder, fin og rytmisk groove, fint gitarspill, lydmessig litt tamt, litt tørt og en smule utight, men ellers behagelig og fint gjennomført, legger du litt mer arbeid og sjel i det, er jeg sikker på det kan låte kanon!

Stå på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips :)

Skal prøve å spille inn ting på nytt, og få det litt tightere, og få til trompeten litt bedre og renere. Har du noen tips til hvordan gjøre det litt mindre "tamt"? Kanskje en gitartone med litt mer futt i til soloene? Spilte med gitaren koblet rett inn i PCen og Logic, og synes ikke det låt noe bra med vreng. Kanskje prøve med Guitar Rig senere, eller kanskje til og med prøve å mikke opp forsterkeren min. Kanskje en idé å prøve å lage litt mer variasjon noen steder med noen funky synkoper og nye melodilinjer? Tenker kanskje det hadde vært litt kult med en litt mer funky rytmegitar med wah (porn-style) etter hvert i låta. Får mange idéer nå :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hyggelig, jeg ville kanskje hatt gitaren litt høyere, gjerne spilt inn flere gitarer, få gitaren litt mer frempå. Amp simuleringen og effektene i logic har jeg aldri hatt noen god erfaring med, så om du har muligheten ville jeg micca opp forsterkeren om du har utsyr til det. Du kunne laget litt større dynamiske endringer, for meg låter det som en veldig flytende groove, og det kan være tøft med litt mer dynamikk, i volum, prøv å lek litt med automasjon. Reverb på gitaren kan gjøre den større, men kan også pakke inn hele mixen, så begrens bruken av det, compressor, eq og panorering (stereobilde) kan også hjelpe de forskjellige instrumentene å skille seg mer ut fra hverandre og skape et større lydbilde.

Lykke til!

Endret av thimzity
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilke gitarer mener du jeg burde spilt inn fler av, og fått mer frampå? Sologitaren, melodilinja eller rytmegitaren? Må helt ærlig talt si at jeg syntes amp-simen i logic låt fint til clean-opplegg, som jeg har brukt på dette klippet. Av mikrofon-stæsj har jeg kun en Zoom H4n, altså noe kondensatoropplegg. Ikke heelt optimalt til å mikke opp gitarforsterker kanskje, heller ikke med tanke på støy i rommet.. Så mest realistiske alternativet mitt er å bruke Guitar Rig, som kanskje låter noe bedre enn Logic sine amper?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såvidt jeg hører så er det hvertfall 3 gitarer? en akkord rytme (pluck), og en fingerspill med en form for tremolo? eller er det bassen? og en solo? Panorer dem litt forskjellig, og eq dem forskjellig, slik at de skiller seg ut. eksempel boost på "xx" hz på den ene, og trekk av på "xx" hz på den andre, også dubbe (ta opp to ganger i og danne et stereospor), har problemer med å skille ut om gitar nr 3 er bass eller en elgitar, kanskje prøve å skille ut disse også enda mer, trompeten har kanskej litt for lite top og for mye mid/low, prøv å gjørø en hi-boost, trekk av litt mid. gitarene låter fint, mener at jeg foretrekker en god amp og en god mic foran simulasjoner. Du kan jo leke litt med "flextime" for å prøve å rette opp i de groveste utight-hetene. H4n er kanskje ikke det optimale valget nei...

Håper jeg ikke er helt på jordet i forklaringer her :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut til at jeg får lånt en Sennheiser E835 (visstnok et godt alternativ til SM58, som jeg har sett blir brukt til trompet) og et mikrofonstativ :)

Med tanke på de ulike gitarene i klippet er det akkord-rytme, sologitar og en som legger litt melodi sammen med trompeten i starten. Denne har en funky delay som kanskje er "tremoloen" du hører? Skal ta til meg tipsene dine, og prøve å gjøre det hele litt mer strukturert, og spille inn greier på nytt. Blir nok dessverre ikke oppmikking av gitarforsterkere med det første, men skal arbeide med å få en bedre gitarlyd.

Med tanke på trompetlyden likte jeg litt at det ble litt lite topp og mye klang, men det ble kanskje litt vel mørkt og grumsete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.