Web Analytics
Jump to content

Brukket headstock


sasu
 Share

Recommended Posts

Jeg fikk i forrige uke en splitter ny Hagström Super Swede. Etter 4 dager løsnet remmen mens jeg spilte på den. Det vil si at jeg sto med hendene på mobilen, ergo jeg holdt ikke tak i gitaren. Dermed falt den rett i bakken, og hodet knakk rett av. The importance of strap locks, eh? Nedenfor er noen bilder av skaden. EDIT: bildr.no altså. Dersom man trykker på linken får man visst bare en liten thumbnail av bildet. Man må copypaste linken for å få en stor størrelse.

http://bildr.no/image/996927.jpeg

http://bildr.no/image/996928.jpeg

http://bildr.no/image/996929.jpeg

http://bildr.no/image/996930.jpeg

http://bildr.no/image/996931.jpeg

http://bildr.no/image/996932.jpeg

http://bildr.no/image/996934.jpeg

http://bildr.no/image/996935.jpeg

http://bildr.no/image/996936.jpeg

Beklager for mange bilder, vil bare gi et mest detaljert inntrykk som mulig. Jeg har lest meg litt opp om dette, og vet at hodet kan limes på igjen. Det som bekymrer meg er de to sprekkene som går litt nedover halsen som man ser på de første bildene. Det er ikke dype sprekker, men sprekker nonetheless. Det er forresten ingen skade på truss rodden.

Jeg har hørt mye om Guitar Workshop på Bekkestua, og ringte de og spurte om de kan fikse det, og det kan de visst. Er det noen som har erfaringer med de? De sier de tar 750,- kroner i timen, og at de er effektive. Dermed lurer jeg på om dette er en skade som det vil ta lang tid å fikse? Jeg vil helst ikke at prisen skal overstige 2000 kroner, ergo omtrent 3 timers arbeid. Er dette en mulighet? Jeg lurer også på om man kan regne med at lyden blir som før.

Jeg er i kjempedepresjonsmodus nå, dette er jo enhver gitarists største mareritt. Jeg lever i håpet om at det kan ordnes på en kvalifisert måte, og at prisen ikke blir for høy.

Jeg har iallefall lært at man aldri skal spille uten straplocks.

Edited by sasu
Link to comment
Share on other sites

Det kan bli veldig dyrt å få reparert et brudd slik at det skal se pent ut.

Hvis du bare skal lime uten at du bryr deg om hvordan gitaren ser ut kan du kanskje slippe unna med 500kr.

Har ikke hatt tid til å se så nøye på bildene dine, men vanligvis har ikke et reparert brudd noe å si for lyd og spillbarhet.

Link to comment
Share on other sites

Sprekkene nedover halsen bør du få noen kvalifiserte til å kikke nærmere på, men selve bruddet ser veldig fint og rent ut. Vi har vel en temmelig flink mann her på forumet også som kan fikse slikt i Oslo-området (AVH?)

Link to comment
Share on other sites

Dette ser heldigvis relativt ukomplisert ut. Jeg ville tatt det med til Erik Welo i drammen (eller levert gitaren i Oslo, Sandvika eller andre steder der han plukker opp). Han er veldig dyktig, gjør det rimelig og du får et bra sluttresultat. Jeg ville prioritert ned det kosmetiske for å spare penger.

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut AVH guitar repair, Allen er latterlig dyktig. han tar vel 700 for å lime det godt sammen, uten å fikse det estetiske (som folk her sier, det er der penga ligger).

link til siden hans finner du hvis du skroller helt ned :)

Edited by frygisk
Link to comment
Share on other sites

Regner med at samme reparatørene som nevnt over kan gjøre det. Pris på det aner jeg ikke, går vel på antall arbeidstimer fordi det er en omhyggelig jobb regner jeg med? Du må nesten ta kontakt med dem og få et prisoverslag

Link to comment
Share on other sites

Hadde en Taylor Jason Mraz-modell som en venn av en kunde hadde satt seg på. Lokket var sprukket mange steder og den så ut som det ikke var håp (rumpemerke i lokket er et deprimerende syn). Der gjorde Erik Welo en vanvittig bra jobb, og fikk både reparert det strukturelle med bracings, limt alle sprekkene i lokket og lakket over. Ble nesten usynlig skade, og kostet ikke så mye som man kunne fryktet. Med en Super Swede vil jeg egentlig ikke si det er verdt det å reparere kosmetiske greier, men det blir jo helt opp til deg. Verken AVH eller Guitar Workshow har skikkelig lakkeringsverksted, så da ville jeg brukt Erik Welo, evt noen andre som driver med lakkering i tillegg.

Link to comment
Share on other sites

AVH er en magiker når det kommer til å fikse gitarer og å få dem til å være i sitt ess, og du får så mye mer enn du betaler for! Service!

De er sikkert flinke de andre som er nevnt her i tråden her og, men de har jeg ingen erfaring med. Har bare lovord å komme med ang. AVH ihvertfall :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hørt og lest om at limte halser blir "forbedret" siden limen som holder treverket gjør det enda sterkere enn det var før.

Du kan jo stikke innom sjappen med gitaren og spørre dem hvor mye de er villig for å gjøre for f.eks 2k, hvis du syns det er verdt det.. Man vet aldri.

Link to comment
Share on other sites

Gjør det selv!

En tanke: En Swede koster rundt 4.000,- ny, pluss på 2000,- i rep og man er oppe i 6000,-

Hva kan man få solgt en swede med knekk for på bruktmarkedet? maks 2000,- vil jeg tippe, omtrent det samme som

en har brukt på rep.

Det er ikke noe hokus pokus, ihvertfall ikke med et så rent brudd.

Søk på feks my les paul forum. masse tråder og tips.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.