Web Analytics
Jump to content

Mixer med flere outputs


Linkage25
 Share

Recommended Posts

Hey!

Lurer på om det finnes type mixere som: http://www.behringer.com/EN/Products/X2222USB.aspx , som har flere utganger så for eksempel 4 - 5 stk kan høre i hodetelefoner samtidig? Bandet mitt trenger kanskje en mixer til å splle inn trommer og diverse etterhvert, men hadde vært fint om det hadde gått ann å bruke den til å jamme sammen stille bare ved bruk av headset også! Vet det finnes ting som JamHub og lignende som er lagd til akkurat det, men hadde vært fint å måtte slippe å kjøpe enda en enhet til et par tusen når vi må kjøpe en mixer uansett. Eller finnes det eventuelt splittere som kan fungere?

Kan for så vidt legge til at ingen av oss har sånn veldig peiling på mixere i det hele tatt, så om det er noe å anbefale til max 5000(helst sånn 2 - 3000 kr) som funker bra til det jeg skrev over(om det finnes), men det viktigste at det funker bra til å spille inne trommer, gitar og ja alt sånn, men uten for mye uforståelige knobs. Trenger ikke å kunne kobles til fullt PA-anlegg, men hodetelefoner, monitorer også lignende selvfølgelig.

Edited by Linkage25
Link to comment
Share on other sites

Skal vel klare å trøkke 5 forskjellige mikser ut fra den der.

Det vil si, ikke helt forskjellige, men noen muligheter har du.

3 Aux-utganger, hver av disse har mulighet for hver sin helt egen mix.

2 master utganger (L og R) disse kan tilpasses, i allefall til en viss grad ved hjelp av panorering. Sender du dette videre til en billig hodetelefonforsterker, f.eks Behringer sin 6-kanaler så skulle dette gå fint. :)

Edited by Ibanez Prestige
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Virker som en sånn hodetelefonforsterker hadde funket bra :)

Og for å svare på spørsmålet ditt Castor, så hadde det vært fint å kunne få individuelle mikser, men er ikke så nøye ;)

Har noen forslag til greie hodetelefonforsterkere? Hadde vært greit med flere enn 4 utganger, selvom man sikkert kan blande litt med utgangene på mixeren og få flere.

Og Ibanez, er de AUX-Send utgangene øverst til høyre bare vanlige AUX utganger? For da funker vel de greit!

Edited by Linkage25
Link to comment
Share on other sites

Det visste jeg ikke, men da lærte jeg noe nytt :P Greide ikke helt å skjønne hvordan man gjorde det av å se på bildet, kunne du forklart litt nærmere? Altså stiller man på de tre knobsa under AUX delen på hver kanal?

Edited by Linkage25
Link to comment
Share on other sites

Korrekt.

Edit:

La oss si at du har bass inn på kanal 1 og at bassisten vil høre seg selv og har hodetelefon tilkoblet AUX Send 1 (via hodetelefonforsterker). Da skrur du på AUX 1-knotten på Kanal 1 samt. justerer volumet ut fra AUX Send 1 med knotten som står AUX 1 på under VU-meteret i master-seksjonen. (Over Sub 1-2).

Dersom gitaren er plugget i kanal 2 og bassisten også vil høre litt av denne skrur du AUX 1 knotten her også opp til bassisten selv synes han hører nok. Osv.

Edited by Ibanez Prestige
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker en Alto HPA4, funker helt topp. På den kan du justere volum, bass, diskant og balanse til hvert headsett slik at hver enkelt kan stille inn etter egen smak. Ikke opplevd noe problemer med støy eller andre ulumskheter selv om det er en billig enhet. Har hørt noen som har hatt problemer med dette på Behringer'n. Alto'n koster 12-1300kr ny, ga 700 for min :)

Link to comment
Share on other sites

Er du hendig med loddebolten, kan du jo bare lage en sånn- ikke vanskelig hvis man kan lodde, og kommer til å fungere helt greit. Den kobler du rett og slett ut på headset- utgangen på mikseren. Merk at da må man ha "felles" miks, men det fungerer helt greit i de fleste sammenhenger.

http://behindthetone.com/johnfisher/headphone/head.htm

Sidene er forresten en gullgruve for fiklere. Dette er mannen med ideene i orden!

Link to comment
Share on other sites

Forresten! Den Behringer mixeren jeg linket til i første post(X2222USB) har en USB utgang. Fungerer den da som et lydkort? Altså hvis jeg vil spille inn trommer med 8 mic innganger på mixeren, kan jeg da bruke mixeren som et lydkort i DAW programmet mitt å få alle i de 8 lydkildene som egne spor, eller må jeg fortsatt bruke main outputen? Lydkortet jeg har nå har bare 1 inngang til XLR så er lite gunstig å få alle trommene på 1 spor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.