Web Analytics
Jump to content

Høyttalerelement


2ralf
 Share

Recommended Posts

Lurer på å skifte høyttalerelement i min forsterker. Den er gammel og slitt, har rør (12ax7) i forforsterker og transistor ut. Har tittet på Celestion sine elementer og lurer på om noen har noen erfaringer med disse lydmessig, og ikke minst hvordan det er å skru på nytt element.

Anyone?

Link to comment
Share on other sites

Har desverre null erfaring med elementet du nevner, men å bytte elementer er egentlig kke noe problem... Så lenge du får opp kabinettet skal det ikke være verre enn å skru ut 4 skruer, bytte 2 kabler(rød og hvit/svart) og skru den på med 4 skruer igjen.

Link to comment
Share on other sites

Celestion har mange forskjellige elementer som låter forskjellig. Hvilken forsterker er det snakk om og hva spiller du? Hva er det du ikke er fornøyd med med det elementet du har? Når man søker råd som dette, er det veldig greit å komme med så mye info som mulig. Som Carlsenth skriver, er det å bytte element en veldig grei sak. Når du kommer til elementet, er det 4 skruer og to ledninger. Pass på at du setter inn element som har samme impedanse som det gamle.

Link to comment
Share on other sites

Også greit å passe på at impedansen stemmer med det gamle elementet.

Ligger et Celcestion V30 element på salgsforumet her.. Selger vil bytte det vekk, men du kan jo høre om ikke han vil selge det istedenfor :)

Det er veldig greit å nevne hvilken forsterker det er snakk om også.

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Har ikke mye å tilføye egentlig, men vet det kan bli et stort problem for enkelte, så derfor nevner jeg det. Disse to ledningene det snakkes om, må loddes fast. Det å "surre fast og ha på litt lim og gaffa" er ikke en aktuell festemetode.

I hvert fall Marshall har kabelsko, så da er det jo veldig greit. Tipper at de fleste andre store merker også bruker det i kabinettene og komboene sine?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar!

Det er en Dean Markley RM-80-DR 112 Combo Hybrid, rør i pre, og transistor ut. Den har nå vært brukt i snart 30 år og så vidt jeg kan høre har elementet blitt mindre og mindre presist. Dette høres spesielt godt ved litt rask rytmespill hvor akkordene blir grøtete. Ellers er jeg fornøyd. Vet egentlig ikke om det er elementet i seg selv som er feilen. Rør skiftes jevnlig. Den gjør det samme på alle gitarer jeg har prøvd ut på den (strat, tele, SG, LP, ibanez, hagstrøm). Har også strammet alle skruer i kabinettet slik at dette er tight. Siden noen spør så spiller jeg jazz, blues, pop, rock og country.

Skal sjekke impedansen, og jeg har også sett at ledningene er festet med kabelsko, noe som vel ikke er det største problemet å montere på et par ledninger.

Uansett, takk for hjelpen!

Link to comment
Share on other sites

Vad letar du efter i en högtalare? Ljudmässigt alltså.

Jag har testat lite med Tayden högtalare på senare tid och deras Smooth är verkligen underbara.

Varma och mjuka men ändå med tydlig separation.

Innan det körde jag med celestion vintage 30 (i 10" utförande).

/Magnus

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.