Web Analytics
Jump to content

Kan noen anbefale en ok, men rimelig femstrengs bass?


Metalbrain
 Share

Recommended Posts

Hey. Trenger en femstrengs bass - har virkelig ikke peiling på basser, så kunne trengt litt hjelp! Skal stemmes dypt og brukes til metal og burde ha ok spillbarhet og lyd. Vet ikke hvor høyt i pris jeg burde gå for å få noe brukbart, men noe rundt sånn 3-4 tusen må jeg vel nesten si at er maks.. Noen som har noen forslag?

Link to comment
Share on other sites

Det er mange som lager kurante basser i den prisklassen. Ibanez og Yamaha har flere gode, men jeg må innrømme at jeg ikke har videre peiling på metalbasser. Du får en kurant bass for den prisen.

Jeg har også en Cort Curbow og den låter i mine ører skikkelig metal. Det er et godt kjøp hvis du får tak i den. Det beste er hvis du får et eksemplar med Bartolini- pickup, altså de eldste, men forskjellen på den og mightymitepickupen er ikke så ekstrem som enkelte skal ha det til.

Et forslag, som du kanskje ikke liker, er å kjøpe en firestrenger og sette på de fire dypeste strengene fra en femstrenger. Funker fint det. Det er mulig du må bore litt og file litt, men det er ikkenoe problem. Hvem trenger vel den fislete g-strengen på bassen uansett?

Link to comment
Share on other sites

Så ikke dum ut den Curbowen. Grei pris og. Fant en Finn-annonse som ga veldig lite info, men regner med at denne har den nye pickupen? http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29675617

Edit: Det var en firestrenger det ja.. jaajaja

Har sett litt på noe Yamaha og Ibanez-greier og. Men hvordan er det med forskjell på aktiv og passiv elektronikk i denne prisklassen? Mener å ha lest at billig aktiv elektronikk skal være litt... daft?

Og apropos g-strengen, så er det en fare for at den blir brukt, faktisk :P

Edited by Metalbrain
Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg har en femstrenger, og den er ganske annerledes og mer "panser" i lyden enn de andre bassene jeg har. Videre er det en meget god bass spillemessig, veldig ergonomisk, balansert og i det hele tatt.. Kroppen er uvant liten, men når man henger den på seg, så er den bare så veldig "passe" kan ikke forklare det på en annen måte, og jeg vet det er upresist. Man trenger ikke strekke ut venstrehånden, da den henger lenger til høyre på kroppen enn en vanlig bass. Det er ikke en bass som passer til alt, grunnet lyden, som skriker åttitalls metal, i hvert fall i mine ører, men like fullt en fantastisk bass.

Vel verdt å sjekke ut, og det er jo sånn med denne bassen at "kule" navn er viktige, og derfor er de med Bartolini- pickups veldig ettertraktet og priset deretter. Jeg har prøvd begge varianter, og forskjellen er minimal i virkeligheten. Helt sant. Må man ha den kuleste pickupen, går det jo an å bytte. :)

Men en bassamp med et horn i, og et plekter, så er denne bassen panserbrytende!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en G&L Tribute L2500 jeg vurderer å kvitte meg med siden jeg har en USA-modell på vei. De biter noe vanvittig ifra seg, så metall passer de utmerket til spør du meg. Nå er denne her stemt E-C med detuner på E-strengen, men det skal jo ikke være noe problem å strenge om heller.

Link to comment
Share on other sites

Tenkte i utgangspunktet 5000 for den. Har satt inn Hipshot-stemmeskruer pluss hipshot detuner, samt bein-nut. Skikkelig bra båndarbeid på den som jeg fikk utført av en fyr som tydeligvis visste hva han kunne. Det er en vanvittig god bass som både låter bedre og spiller bedre enn f.eks Fendere til 3 ganger så mye penger, spør du meg. Skikkelig allsidig er den også. Bare å sende en PM, så kan vi evt. avtale prøving. :)

Link to comment
Share on other sites

Frister, men 5000 er litt over budsjettet jeg har satt av til bass..

Prisen kan diskuteres en smule, altså. Det er litt om å gjøre at jeg blir kvitt den i løpet av ikkesåaltforlang tid, og om den hadde gått til en forumitt hadde det vært det beste :)

Link to comment
Share on other sites

Metalbrain. Musicians Friend i USA har en Yamaha BB425 til $299, salg. Koster opprinnelig $599. Anbefaler deg å få deg konto hos JetCarrier og satse på det tilbudet. 299 dollar blir vel omtrent 1600 NOK + 500-700 NOK i frakt fra JetCarrier. 2300 + 25% mva/toll = omtrent 3000. Det er en tråd på Talkbass.com angående dette salget, og de som har bestilt og mottatt bassen sier gode ord om både bassen og prisen.

Bassen koster 4800 hos Gitarhuset.no. Har selv brukt JetCarrier, og er strålende fornøyd med tjenesten og servicen deres. Fikk nettopp en bass fra Musicians Friend ved å bruke JetCarrier selv, så hvis du lurer på noe er det bare å sende en PM.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.