Web Analytics
Jump to content

Note/grep hjelp..!


anders_s

Recommended Posts

Halloen!

Har nå fått tak i en litt eldre gitar, men den fungerer, og er nystemt!

Så må jeg lære meg grep. Finnes det noen instruksjonsmanualer med grep? :oops:

Jeg har sett på akkorder på internett, og der står det f.eks "A".

Er det A-moll?

Og finnes det noen fine nybegynner sanger m/ grep på nettet?

Tusen takk for svar

-Anders-

Link to comment
Share on other sites

Det finnes mange internettsider der du kan finne grep til forskjellige sanger. Å prøve seg på musikk du liker er en god start, du finner mye på f.eks. www.guitartabs.cc . Om det står kun 'A' betyr dette A-dur, ikke A-moll, Am er A-moll. Akkorder kan du finne på www.chordfind.com .

Link to comment
Share on other sites

Lillebjørn Nilsens gitarbok er bra instruksjonsmateriale har jeg hørt. det er bra å lære musikkuttrykk på norsk, så slipper du å gjøre som jeg gjorde (og sikkert noen andre med meg), lære meg de norske uttrykkene omigjen etterpå.

Og hvis du har andre spørsmål om teori og teknikker og sånt, så har vi et kjekt lite forum kun for det :) Da får du sannsynligvis enda fortere svar :P

Link to comment
Share on other sites

I utgangspunktet er jeg enig i at Lillebjørn Nilsens gitarbok er en god introduksjon til det å spille gitar. Jeg er imidlertid av den oppfatning at det er mye viktigere å synes det er gøy å spille enn at man nødvendigvis skal lære absolutt alt på en helt riktig måte med korrekt progresjon. Med det sagt, det kan godt være verdt å ta en tur til nærmeste bibliotek for å ta en aldri så liten kikk i boka, men ikke ødelegg gleden ved å spille gitar ved å spille sanger du ikke liker.

Hvorvidt det er greiest å lære seg musikkuttrykk på norsk eller engelsk er jeg ikke sikker på - det finnes argumenter for og imot. Om en er nogenlunde kompetent i begge språk har en gode muligheter uansett. For eksempel trenger har jeg minst like stor bruk for å kunne de engelske musikkuttrykkene som de norske for tiden, og kan da ikke se noen god grunn til at jeg først skulle ha strevd med å lære meg de norske, for så å måtte oversette dette. Om en lærer seg uttrykkene på det språket man tror man kommer til å få mest bruk for, samtidig som man holder øynene åpne og ikke blokkerer et språk helt, skulle mye være gjort.

Det mest kritiske er ikke små detaljer som dette - det mest kritiske er at en synes det er gøy å spille, og at en merker fremgang. Det synes nå i alle fall jeg (ikke det at jeg føler du har argumentert mot dette Faktor, misforstå meg rett).

Link to comment
Share on other sites

Om en er nogenlunde kompetent i begge språk har en gode muligheter uansett. For eksempel trenger har jeg minst like stor bruk for å kunne de engelske musikkuttrykkene som de norske for tiden, og kan da ikke se noen god grunn til at jeg først skulle ha strevd med å lære meg de norske, for så å måtte oversette dette. Om en lærer seg uttrykkene på det språket man tror man kommer til å få mest bruk for, samtidig som man holder øynene åpne og ikke blokkerer et språk helt, skulle mye være gjort.

Enig. Fin nyansert og godt poengtert post.

Jeg har hatt mye mer nytte for meg selv av å kjenne til uttrykkene på engelsk, men når jeg skal kommunisere med andre musikere så føler jeg at bør bruke norsk.

Vil legge til at folk er forskjellig. Jeg syns det var kjedelig å bare spille leirbål sanger, gitaren ble først morro for meg når jeg kunne systematisere og abstrahere akkorder og slikt. Er irritert over at jeg ikke fikk lære enkle teoriting fra en av de tidligere musikklærerene. (var kanskje ikke klar for musikkteori, men det er en annen sak)

Jeg liker å tro at jeg forstår noe (:P), derfor er teori noe for meg. Har ikke Nilsens Gitarbok, men som sagt, jeg har hørt.

Det viktigste for alle musikere er å spille sanger/låter. Det er derfor vi lærer oss å spille, så ja jeg er enig at man må spille det man har lyst til.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke Nilsens Gitarbok, men som sagt, jeg har hørt.

Jeg har den. Liker den ikke i det hele tatt, synes han forklarer ting på en keitete måte.

Virker og som om han forventer at vi kan en del musikkteori på forhånd siden han plutselig kan finne på å slenge inn ord som dominant og subdominant uten å ha forklart hva dette er på forhånd..

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hei Anders,

Jeg tror også det finnes bedre alternativer enn Lilllebjørns gitarbok, selv om det var den jeg begynte med back in the happy 70s, så synes jeg den er litt for gammeldags... spesielt med tankte på sangene.

Ta en titt på http://guitar.about.com/od/guitarlessons/ Der finner du online gitar leksjoner som er ganske bra, samt massevis av linker og annen informasjon.

Link to comment
Share on other sites

Jeg fant en bok i en butikk en dag som hadde omtrent alt det grunnleggende av Teori o.l

husker ikke helt hva den heter, men Gitarboka 1 tror jeg den hette..=)

finnes 2 og 3 også..=) men de så igrunn ganske bra ut, synes jeg=)

Link to comment
Share on other sites

Jeg brukte Lillebjørns gitarbok i starten, men bare i noen uker.. Likte den aldri noe særlig. Det var nesten bare sanger jeg ikke hadde hørt mye av, med unntak av enkelte sanger som "En bussjafør" og "Drunken sailor".

Men alikevel var den en grei start, og det var med den jeg lærte meg akkordene, og å kunne klare å tyde tabs (selv om jeg brukte ti minutter på én linje :P )

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv brukt Lillebjøns bok og syns den var helt grei i begynnelsen. Fikk i det mest grunnleggende, men begynte fort å leite etter sider på internett med kurs. Det som er nevnt over har jeg brukt og syns det er glimrende. Lillebjørns bok er slett ikke dum å ha egentli, bruker den som oppslagsverk. Men mange av sangene der er skikkelig traurige og man blir fort møkklei av å sitte og spille om-pa-pa. Men jeg tror det er lurt å lære seg de vanligste akordene før man begynner og skal spille mest mulig sanger. Jeg ble iallefall veldig oppgitt over at det ikke hørtes ut i det hele tatt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.