Web Analytics
Jump to content

NBD!


Loztboy

Recommended Posts

Hehe, jeg måtte bare slå til når gitarhuset har tilbud på 12-pack med ElectroHarmonics batteri til 100,-

Carbon sink batteri med bilde av EHX's Mike Matthews på, kan det bli bedre?

ehxbat.jpg

nedturen er at gitarhuset har fast fraktpris på 99,-, så det lønner seg å raske med seg litt mer enn bare batteriene.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Om det er bilde av denne gubben eller av Pamela Anderson betyr vel mindre (oj, der avslørte jeg visst at jeg sjøl er en gammel gubbe - Pamela er jo ikke akkurat noen fjortis lenger...).

Det som virkelig teller er at det er karbon-sinc; ekte vare for autentisk fuzz-lyd. Mye høyere mojo-faktor enn disse nymotens alkaliske batteriene. Rock on!

Link to comment
Share on other sites

Well, here we go...

Poenget med å bruke karbon-sink-batterier er at de gradvis taper spenning, og en del pedaler (spesielt fuzz) låter annerledes med lavere strømtilførsel. Ikke alltid bedre, men i det minste annerledes :)

Alkaliske batterier derimot holder jevn spenning, før spenningen plutselig faller like før batteriet dør.

Du kan få til den samme effekten ved å kjøre strøm via ekstern strømforsyning og plante inn en liten 10k motstand (dersom strømforsyningen ikke allerede har mulighet for å justere spenningsstyrken). Uansett bør fuzz-pedaler kjøres via isolerte utganger, da du ellers gjerne får masse støy.

Enkelte overdrive-pedaler kan kjøres på mer enn 9 volt, noe som gir mer headroom (spesielt Fulltone OCD er populær å kjøre med 18 volt). Fuzz-pedaler liker dårlig å få mer enn 9 volt, men kan bli veldig bra med redusert voltstyrke - spesielt i de tilfellene der strøminntaket ikke akkurat er spesielt godt konstruert eller produsert. En fuzz bruker uansett ufattelig lite strøm (i motsetning til f eks delay-pedaler), så et batteri holder leeenge.

Poenget er altså ikke hva slags gørr du finner inne i batteriet, men hva slags spenning du kan få ut av det. For den saks skyld kunne du like gjerne brukt et lithium-batteri, men ettersom lithium ikke var i bruk i batterier på 50-tallet, er det no-no for oss gitarister... :P (Som komponent i nyere antidepressiva har imidlertid lithium en del gode egenskaper, men det er en helt annen diskusjon)

Link to comment
Share on other sites

Må få understreke at jeg ikke har noen problemer med å forstå at folk (EJ) hører forskjell på ulike batterityper. Noe av det som gjør det morsomt er jo at forskjellen er der, selv om mange nok betrakter EJ som en i overkant eksentrisk tonefreak. :)

Edit: Hadde mye moro med en Rocktron Tsunami som ble uforutsigbar med nesten dødt batteri. :D Racerbil med en god dose kaos. :D

Link to comment
Share on other sites

OK, denne er rimelig off-topic, men her er enda en morsom batterihistorie:

I de gode gamle dager, da alle fotografer brukte analog film, var det enkelte kameraer som kunne påmonteres motorframtrekk. En Nikon F3 med motor var drømmen for mange, og sportsfotografenes beste trick var å bruke polaroid-film som batterier (den selvfremkallende filmen hadde innebygd kjemisk energi, populært kalt batteri...); i løpet av noen svært korte sekunder kunne man brenne av et stort antall bilder, i håp om å sikre seg blinkskuddet. Polaroid-filmen leverte kraftig spenning, så dette var potente saker! En ulempe var imidlertid at man slet motorframtrekket i stykker...

Hvis det er noen som vil overgå Eric Johnson kan de prøve å få fatt på noe gammel Polaroid SX-70 film og mate pedalene sine med det :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.