Web Analytics
Jump to content

XLR-kabler. trenger svar raskt!


Recommended Posts

Hei, trenger 4 xlr kabler som skal gå fra trommemikker til mixebord, så trenger jeg 2 xlr kabler til som skal fra mixern til lydkortet. Hva lønner seg? Lønner det seg å kjøpe 2 enkelt kabler som går fra mix til lydkort + en sånn svær knute med mange (http://4sound.no/itempg.aspx?id=23057&artno=267173), eller bare kjøpe 6 enkelte. (Som dette http://www.mamut.net/controls/shop/shops/12/5/productdet.asp?gid=68&subgid=69&wwwalias=riff&pid=17358)

Hvis jeg kjøper ''sånn svær knute'' Så blir det vel litt vanskelig i og med at jeg må splitte dem ganske mye i enden ettersom jeg skal ha en mik på stortromme, skarp, tom, overhead osv... Og er det mulig å splitte den mer enn man ser på bildet?

Skal innover til hovedstaden i dag og handle mixer og kabinett, så da tenkte jeg kanskje at det var like greit å stikke innom 4sound eller Riff og kjøpe med xlr kabler i tillegg.

Andre ting som lønner seg?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville gått for løse kabler (enklere mtp vedlikehold og allsidighet senere) siden du uansett ikke skal ha så mange. Hvilken prisklasse skal du ha mixer? Under 15.000kr er det etter min mening Soundcraft som lager de beste mixerene. Vanvittig gode preamps i forhold til kostnaden!

Link to comment
Share on other sites

Mellom mikker og mikser bruker du enkeltkabler. Ferdig med det.

Du trenger mye slakk for å strekke kabler til de forskjellige trommene og til overhead. En sånn multikabel brukes til andre ting, for eksempel mellom lydkort, mikser, patchepanel og liknende.

Under 15.000kr er det etter min mening Soundcraft som lager de beste mixerene. Vanvittig gode preamps i forhold til kostnaden!

Er ikke Mackie Onyx en ting å tenke på hvis en skal ha mikser i den prisklassen? Går vel for å være bra preamper til prisen. De kommer også med innebygget firewire lydkort, så de burde funke fint til å tracke trommer.

Edited by basstom
Link to comment
Share on other sites

Det finnes mange værre valg enn Mackie Onyx der ute. Støysvake og rimelige, så ikkje noe bomkjøp med dem, men en Onyx 1220i kan ikke måle seg med Soundcraft Spirit M8. Mer headroom, mindre støy og MYE mer responsiv EQ (viktig poeng på trommer). Prisen er ca lik også, så et bedre valg i min bok. Evt M12 hvis man vil ha flere kanaler, koster nesten det samme. Soundcraft har flere serier også, både rimeligere og dyrere, men Spirit gir mest bang for the buck rundt 10k.

Edit: skrivefeil

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Takker.

Da blir det enkelt-kabler.

Blir en veldig enkel mixer også. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29951114 .

Siden ingen andre i bandet gidder å delta i å spleise, må det bli så enkelt og billig som mulig. Lite med effekter på den, men det får heller oppgraderes senere.

Bomma litt på prisklassen der. Litt vanskelig å stille virkelig god lyd på de behringer-preampene, men du kommer et godt stykke med god mikrofonplassering. Du kan jo som sagt bare oppgradere mixer senere. Lykke til! :-)

Link to comment
Share on other sites

Hei, trenger 4 xlr kabler som skal gå fra trommemikker til mixebord, så trenger jeg 2 xlr kabler til som skal fra mixern til lydkortet.

Andre ting som lønner seg? ---------

Her er ein nettbutikk med veldig supert utval av kablar og pluggar. Alle typar overgangar ein kan tenke seg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.