Web Analytics
Jump to content

112-Kabinett


Mortenolb
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er på jakt etter et 112-kabinett, helst ikke så veldig dyrt, men kan vel runde 2000kr og litt oppover. Er da ute etter forslag og tips.

Har tenkt til å bruke det til Laney LH50'en min, for å spille clean/crunch og Opeth-ish vreng(med boost-pedal.)

Har vurdert dette:

http://www.thomann.de/se/framus_fr112cb.htm

erfaringer?

Kjøper gjerne fra utlandet :P

Så, fyr løs!

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Eneste grunnen til at jeg vil ha 112 er fordi jeg vil ha så lite lyd som mulig, men vet ikke hvor mye høyere det høres ut med 212? Ser ut til at det blir sammen med en Blackstar HT-5 også. Skal kunne spille hjemme, liksom :P

Link to comment
Share on other sites

3dB mer betyr dobbelt så mye effekt i denne sammenhengen, ikke dobbelt så høyt.

Legg merke til at dersom du har en 5W forsterker, så vil den neppe spille høyere på maksimalt volum med to elementer i forhold til ett element, siden den uansett ikke er laget for å gi dobbelt så mye effekt.

Eller for å si det på en annen måte: Gir forsterkeren maks 5W, så vil 112 kabinett bety maks 5W i elementet, mens 212 betyr maks 2.5W per element.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Det er likevel stor forskjell på 1x12 og 2x12 til hjemmebruk. Vi må henge oss mer opp i det praktiske fremfor det teoretiske på et gitarforum, for det er til slutt bare, og bare det praktiske som teller.

Du merker stor forskjell i trøkk og dynamikk etter jo flere elementer du har.

Jeg kan krænke mitt 2x12 så høyt til ørene sprenger, men likevel så er den mye mer brukervennlig hjemme enn mitt gamle 4x12 kabb.

Har også merket denne forskjellen mellom 1x12 og 2x12.

Folk må snart skjønne at effekt ikke er et fasitsvar på volum i dB, men bare en grov indikator.

Det å snakke om maksimale punkter for volum ol er lite vits i når man ikke forteller noe om det som er mellom 0 og max og hvordan ampen reagerer på det.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg bet meg merke i 5W amp, og beskrev kun hva som skjer på maks volum (maks effekt). Alt under det lydtrykket vil oppføre seg annerledes (der vil forskjellen på 112 og 212 være større mhp volum).

Poenget mitt er at for lavwatt-amper, så er det grenser for hvor mye lydtrykk man maksimalt kan hente ut av forsterkeren, og dersom man vil at det skal spille høyere på maks volum, så hjelper det lite å gå fra 112 til 212 med samme elementer.

Jeg er enig i at det er det praktiske som teller, og i praksis klarer du ikke hente ut 3dB mer på maksimalt lydtrykk en gang ved å hekte på 212 istedenfor 112.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Eneste grunnen til at jeg vil ha 112 er fordi jeg vil ha så lite lyd som mulig, men vet ikke hvor mye høyere det høres ut med 212? Ser ut til at det blir sammen med en Blackstar HT-5 også. Skal kunne spille hjemme, liksom :P

Harley benton kabinettet har en mono/stereo switch, når den står på stereo går det an å koble forsterkeren til right inngangen på kabinettet(16ohm), da er det bare lyd fra ett element.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg liker kjøpene dine Zed! Har mange av dem i samlingen min👍
  • Takk for tipset.. Skal kikke.
  • For å låte tidsriktig. Når det gjelder viola da gamba og andre tidlige strykeinstrumenter, finnes det heller ikke noe brukbart alternativ. Dessuten er alle de klassiske instrumentene vi spiller på i dag egentlig lagd for tarmstrenger, nylon og stål ble ikke vanlig før etter krigen.   De billigste tarmstrengene til gitar koster vel rundt 500 spenn + frakt og toll. Som sagt, prøv syntetisk tarm isteden. De jeg anbefalte over låter etter min mening mye bedre enn nylonstrenger uten å koste mer. For et godt sett strenger til min bassgambe, må jeg ut med et par tusen.
  • Hvorfor velger foll å spille med dem da da? :S jeg har aldri rørt ett instrumemt strenget opp med tarm, bare vet det ble brukt i gamledager så fikk lyst å prøve. erre så steike dyrt da?? Høres jo ut som vinninga gikk i spinninga liksom
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.