Web Analytics
Jump to content

112-Kabinett


Mortenolb

Recommended Posts

Hei!

Jeg er på jakt etter et 112-kabinett, helst ikke så veldig dyrt, men kan vel runde 2000kr og litt oppover. Er da ute etter forslag og tips.

Har tenkt til å bruke det til Laney LH50'en min, for å spille clean/crunch og Opeth-ish vreng(med boost-pedal.)

Har vurdert dette:

http://www.thomann.de/se/framus_fr112cb.htm

erfaringer?

Kjøper gjerne fra utlandet :P

Så, fyr løs!

Edited by Mortenolb
Link to comment
Share on other sites

Eneste grunnen til at jeg vil ha 112 er fordi jeg vil ha så lite lyd som mulig, men vet ikke hvor mye høyere det høres ut med 212? Ser ut til at det blir sammen med en Blackstar HT-5 også. Skal kunne spille hjemme, liksom :P

Link to comment
Share on other sites

3dB mer betyr dobbelt så mye effekt i denne sammenhengen, ikke dobbelt så høyt.

Legg merke til at dersom du har en 5W forsterker, så vil den neppe spille høyere på maksimalt volum med to elementer i forhold til ett element, siden den uansett ikke er laget for å gi dobbelt så mye effekt.

Eller for å si det på en annen måte: Gir forsterkeren maks 5W, så vil 112 kabinett bety maks 5W i elementet, mens 212 betyr maks 2.5W per element.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Det er likevel stor forskjell på 1x12 og 2x12 til hjemmebruk. Vi må henge oss mer opp i det praktiske fremfor det teoretiske på et gitarforum, for det er til slutt bare, og bare det praktiske som teller.

Du merker stor forskjell i trøkk og dynamikk etter jo flere elementer du har.

Jeg kan krænke mitt 2x12 så høyt til ørene sprenger, men likevel så er den mye mer brukervennlig hjemme enn mitt gamle 4x12 kabb.

Har også merket denne forskjellen mellom 1x12 og 2x12.

Folk må snart skjønne at effekt ikke er et fasitsvar på volum i dB, men bare en grov indikator.

Det å snakke om maksimale punkter for volum ol er lite vits i når man ikke forteller noe om det som er mellom 0 og max og hvordan ampen reagerer på det.

Link to comment
Share on other sites

Vel, jeg bet meg merke i 5W amp, og beskrev kun hva som skjer på maks volum (maks effekt). Alt under det lydtrykket vil oppføre seg annerledes (der vil forskjellen på 112 og 212 være større mhp volum).

Poenget mitt er at for lavwatt-amper, så er det grenser for hvor mye lydtrykk man maksimalt kan hente ut av forsterkeren, og dersom man vil at det skal spille høyere på maks volum, så hjelper det lite å gå fra 112 til 212 med samme elementer.

Jeg er enig i at det er det praktiske som teller, og i praksis klarer du ikke hente ut 3dB mer på maksimalt lydtrykk en gang ved å hekte på 212 istedenfor 112.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Eneste grunnen til at jeg vil ha 112 er fordi jeg vil ha så lite lyd som mulig, men vet ikke hvor mye høyere det høres ut med 212? Ser ut til at det blir sammen med en Blackstar HT-5 også. Skal kunne spille hjemme, liksom :P

Harley benton kabinettet har en mono/stereo switch, når den står på stereo går det an å koble forsterkeren til right inngangen på kabinettet(16ohm), da er det bare lyd fra ett element.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.