Web Analytics
Jump to content

Minst 20w rør, god clean, god OD, hvor rimelig?


sarge
 Share

Recommended Posts

Hei

Var og testet clean headroom på hhv Blackstar HT-5R og HT-20 combo i dag. Fant ut at jeg synes jeg må ha såpass headroom som HT-20 kan gi, HT-5R bryter opp for tidlig. Samtidig trives jeg veldig godt med OD-kanalen på Blackstar-ampene (bruker ISF oftest på "kl 1 til kl 2", altså svakt mot britisk side).

Men over 6000 er langt forbi budsjett. Noen gode alternativer? Hvor rimelig kan jeg slippe unna? Fint om det er innebygget reverb også.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 59
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

En madamp skal jeg nok klare å lage selv, og jeg trenger fortsatt et kabinett, så da er ikke 5k så billig.;)

Hvem har rimelige Jet City i Norge? Har ikke prøvd, men har hørt gode ting om dem.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Ibanez TSA-15, riktignok bare 15 watt, men den er clean hele veien, nesten til fullt før den brekker opp og rørvrengen kommer..

Og innebygd Tubescreamer, pluss fx-sløyfe. Tar også pedaler som en drøm, og du får toppen for 2600 kr, finnes i kombo også. Men ingen reverb...

Link to comment
Share on other sites

Har sett Jet City sine amper på 4Sound. Ellers så er det jo flere nettbutikker som selger dem da. (sound1, gitarhuset) Kan jo også nevne Laney Lionheart sine comboer på 20W. Effektloop, reverb og 2 kanaler (clean og drive) Tror at 1-12 versjonen kan fåes for nedi 5K ny, og de dukker opp på finn.no fra tid til annen. Har 4-10 comboen selv, og synes det er er en kjempeamp. Kan også fåes som head. Er nok ikke den mest dedikerte metal-ampen out there, men med en pedal i front så lar det seg nok høre.

Link to comment
Share on other sites

Eneste problemet er at den har to forskjellige høyttalere. ;)

:)

http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=29821732

Moroklumpen. Regner med du sikter til en annen tråd der jeg hevder at man ikke skal seriekoble ulike elementer. Jeg lar den tråden stå for det den er.

Når det gjelder Bugera, så regner jeg med at de har full kontroll på impedanseforløpene i egne elementer. Men jeg kommer nok ikke til å kjøpe Bugera. Assosierer Bugera litt for mye med Behringer. Jeg har hatt to gitarprodukter fra Behringer, og er ikke 100% fornøyd med noen av dem. Har også andre Behringerprodukter, og synes de fungerer mye bedre. Personlig konklusjon: Behringer kan ikke gitarprodukter. ;)

Link to comment
Share on other sites

Behringer lager masse billige greier, noe er helt ok, noe er direkte dårlig eller har opplagte feil/mangler. Men noen av produktene er faktisk meget bra. Enkelte av Bugera forsterkerne får meget god omtale på forum som TGP og omtales som "budsjett-Boutique amper" til prisen av en grei pedal.

Er du ute etter en rimelig rør-forsterker ville jeg ikke hoppet over disse. Det andre du får i prisklassen er neppe bedre bygget eller av bedre kvalitet rent lydmessig, da det uansett er laget i Kina og potensielt langt mindre påkostet.

Vel, det er hva jeg tror da, etter å ha sett litt på rimelige rør-amper.

Hva er egentlig budsjettet ditt? Jeg mener hvis 6K er mye og du ønsker 20+ watt, reverb, masse clean-headroom, bra hi-gain lyd osv så er de jo i utgangspunktet rimelig lite å velge i kanskje?

Link to comment
Share on other sites

Ja, er klar over at det sikkert finnes gode greier fra Behringer/Bugera, men brent barn skyr ilden... ;)

Jeg er også klar over at utvalget av rørampe med de spesifikasjonene jeg nevner er lite, men så langt har det kommet fram litt av hvert interessant. :) Jeg er ikke på kjøpern akkurat nå, men det er greit å ha et knippe av modeller man kan holde øynene oppe for den virkelig gode dealen på. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.