Web Analytics
Jump to content

Helt nybegynner i låtproduksjon, enkelt og greit, Hvordan lage en melodi?


Recommended Posts

Det finnes mange tråder om dette, og i nesten alle finner du

Det er noen som liker å lære seg alle skalaene, og mange liker å inbille seg at det er noe man må gjøre, men sånn er det ikke for alle. Måten som marty viser i videoen, lar deg finne melodier som passer til forskjellige akorder, som ikke alle andre bruker. Du hører lett når noen har spilt inn sin første låt hjemme, og har lert seg de grunleggende blues skalaene og nesten alt høres likt (og ganske kjedelig) ut...

Hvis du øver lenge på den teknikken, forbedrer du også gehøret ditt, noe jeg anser som mye viktigere en teori!

Link to comment
Share on other sites

Uansett hva man spiller, hvis man spiller toner som er riktige ifht. til akkordene, er man jo innenfor en eller annen skala. Om man gidder å finne ut hva de forskjellige skalaene heter, er en helt annen sak. Det finnes gitarister som spiller akkorder de ikke vet hva heter også, men det som er så flott i dag, er at man enkelt kan søke opp slike ting f.eks. via Google.

For å svare mer konkret på spørsmålet, er det toneart og akkordsammensetnig i en låt som "bestemmer" hvilke(n) skala(er) man kan bruke. Hvilken som helst tone i en skala vil likevel ikke passe når som helst i en akkordprogresjon, så det er uansett noe man må trene opp øret til å høre, og fingrene til å gjøre.

Altså: Øving gjør mester.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

prøv å "fang stemningen" til det du skal spille noe over. Da blir det mye lettere, samtidig som du går helt etter øret. Downside er at det kan bli forutsigbart og kjedelig, og da først mener jeg at en stor kunnskap om skalaer osv vil komme til sin nytte.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.