Web Analytics
Jump to content

Helt nybegynner i låtproduksjon, enkelt og greit, Hvordan lage en melodi?


Recommended Posts

Det finnes mange tråder om dette, og i nesten alle finner du

Det er noen som liker å lære seg alle skalaene, og mange liker å inbille seg at det er noe man må gjøre, men sånn er det ikke for alle. Måten som marty viser i videoen, lar deg finne melodier som passer til forskjellige akorder, som ikke alle andre bruker. Du hører lett når noen har spilt inn sin første låt hjemme, og har lert seg de grunleggende blues skalaene og nesten alt høres likt (og ganske kjedelig) ut...

Hvis du øver lenge på den teknikken, forbedrer du også gehøret ditt, noe jeg anser som mye viktigere en teori!

Link to comment
Share on other sites

Uansett hva man spiller, hvis man spiller toner som er riktige ifht. til akkordene, er man jo innenfor en eller annen skala. Om man gidder å finne ut hva de forskjellige skalaene heter, er en helt annen sak. Det finnes gitarister som spiller akkorder de ikke vet hva heter også, men det som er så flott i dag, er at man enkelt kan søke opp slike ting f.eks. via Google.

For å svare mer konkret på spørsmålet, er det toneart og akkordsammensetnig i en låt som "bestemmer" hvilke(n) skala(er) man kan bruke. Hvilken som helst tone i en skala vil likevel ikke passe når som helst i en akkordprogresjon, så det er uansett noe man må trene opp øret til å høre, og fingrene til å gjøre.

Altså: Øving gjør mester.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

prøv å "fang stemningen" til det du skal spille noe over. Da blir det mye lettere, samtidig som du går helt etter øret. Downside er at det kan bli forutsigbart og kjedelig, og da først mener jeg at en stor kunnskap om skalaer osv vil komme til sin nytte.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.