Web Analytics
Jump to content

Yamaha RBX375 - håplaus bass


ToreFagerheim
 Share

Recommended Posts

Kjøpte meg nettopp ein brukt RBX375 for å ta opp litt bass her og der. Eg er ingen bassist, men det er jo kjekt å ha. Det fyrste som slo meg då eg spelte unplugged på bassen var kor lite akustisk lyd den hadde. Eg må regelrett leggja øyret mitt inntil halsen for å høyra lyden frå dei mørkaste strengene. Kan dette vera daude strenger? Dei ser ikkje spesielt gamle eller rustne ut. Eller er det berre ein drittbass?

Link to comment
Share on other sites

Med setup menes intonering, justering av stol (strengehøyde) og trussrod + skifte av strenger. Som Thunder sa, kan du ikke se på strenger at de er gamle. Du hører det :) Hvis hals og strengehøyde er bra på den og du setter på nye strenger av samme dimensjon, trenger du nok bare å sjekke intonering. Du kommer helt sikkert til å høre forskjell. De mørke strengene på en bass kan også ha litt lavere volum akkustisk enn på en gitar, da det er såpass dype frekvenser. Jeg pleier å legge haka inntil kroppen på bassen, da hører du strengene bedre, og det er lettere å avgjøre evnt forskjeller på de forskjellige strengene

Link to comment
Share on other sites

Koker man strengene, hjelper det en bitteliten stund, men de blir veldig fort døde igjen. Spritrensingen varer mye lenger. Ren rødsprit eller konsentrert vindusspylevæske funker fint, og de holder seg "nye" vesentlig lenger.

Merk at du ikke må finne på å koke strenger i sprit pga eksplosjonsfaren.

Link to comment
Share on other sites

Er ikke lenge siden jeg byttet strenger, og jeg synes heller ikke det er mye akustisk lyd. Men er likevel langt fra skuffet over sustainen. Jeg tror ikke du kan bedømme strengene eller bassgitarens ytelse før du faktisk kobler den opp til en dedikert bassforsterker.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.