Web Analytics
Jump to content

Pickups som feeder mye? Enkelt triks som kan kurrere problemet..


Troll
 Share

Recommended Posts

Det har seg slik at ene pickupen i min Ibanez S7320 begynte å feede ukontrollert selv ved lave vrengnivå etter at jeg prøvde å justere høyden på den sist jeg skiftet strenger. Pickupen det er snakk om er en EMG707 i bridge.

Problemet gikk meg enormt på nervene, da jeg har EMG i en annen gitar og den feeder så og si aldri og er stille som døden.

Etter mye googling, fant jeg en et enkelt forslag fra EMG sine hjemmesider.. Og det var å erstatte justeringsfjørene til pickupen med noe svamp eller lignendes stoffer.

Idag prøvde jeg dette; Tok vekk fjørene satte litt svamp under pickupen og dette kurrerte problemet mitt.

Utrolig at noe sånt kan gi et problem.. Hadde aldri kommet på det selv. Før jeg fjernet strengene, feilsøkte jeg problemet ved å sette gain på fult og oppnå denne feedingen på maks, og samtidig prøve å justere pickuphøyden. Dette resulterte i at feedbacken endret frekvens. Stramme fjør = høy frekvens, slappe fjør = lavere frekvenser. Og slik visste jeg at problemet lå i disse fjørene som kom med pickupen.

Tenkte jeg skulle dele dette med resten, dersom det kanskje er andre her som sliter med uønsket feedback på enkelte gitarer :)

Har også en defekt pickup i hals som lager litt raspelyder, tror den plukker opp noen uønskede signaler. Prøvde enkelt å skjerme pickupen med litt aluminiumsfolie. Det resulterte faktisk i at disse raspelydene ble noe lavere og enklere å leve med ;)

Anbefales virkelig for dere som sliter med humm og ulyder i gitarene.. Folie er noe de fleste har på kjøkkenet fra før, billig og enkelt :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Et annet fint triks er å putte noen stubber av plasttube eller sammenrullet papir inni fjørene som holder tremoloblokka (hvis den har slikt) for å dempe etterklang. Gitarer med stringthrough eller stoptail kan ha nytte av litt diskrét teip over strengene for å dempe eventuell etterklang der. Om disse tingene minsker feedback vet/tror jeg ikke, men man får iallfall renere og tørrere klang som kan ta seg bedre ut i studioopptak.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en ibanez mtm2 med Seymour Duncan EMTY AHB-3 Blackouts, har et problem med feeding. Det hjelper litt å slå ned det kraftigste på volumet liksom men ikke helt.

En annen ting er at jeg har en Boss noise Suppressor og, gitar bråker for mye for at den holder det igjen. Hvis jeg skrur volumet helt av, og holder og strengene og SÅ tar lyden helt opp igjen feeder det ikke. Men når jeg spiller, og slutter(holder over strengene) så feeder det alltid..

Har du noe bilder av disse fjørene? jeg har ikke floyd rose, eller, jeg har locka..

bilde:

http://bildr.no/view/935785

Link to comment
Share on other sites

Hei! De fjørene det er snakk om er ikke en del av floyden, men en del av pickupene.

Hvis du tar av pickupen sp ser du muligens at par fjør som blir brukt til å justere pickupen opp/ned.

det du kan gjøre, er å prøve å justere pickupen opp eller ned mens feedingen er på. Sjekk om feedingen endrer frekvensn når du justerer :)

Skal ta bilde av fjørene mine når jeg kommer hjem, muligens ikveld! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg skjønner godt at det er skrevet for å skape debatt/provosere, men forstår fortsatt ikke poenget med å debattere rundt musikksmak. 
  • er ikke ordet "kåseri" brukt? det betyr vel generelt at det som blir sagt, ikke akkurat skal tas 100% seriøst
  • He he, ja... Nå skal det sies at Epiphone kanskje ikke overpolstrer gitarene i eska når de sender ut fra fabrikk, men den har nå tross alt seilt halve jorda uskadet før den kom hit til landet.
  • Jo, takk for det. Etter å ha spilt på den en god del nå i kveld, må jeg faktisk si at dette er det beste jeg har opplevd fra Epiphone. Ikke det at jeg har et båtlass med erfaring, men en god del forskjellige eksemplarer har jeg tross alt vært borti. Resten virker veldig solid og godt gjennomført, bortsett fra at endene på nøtta kunne vært litt mer avrundet. Antydning til båndskjegg er det også, men ikke verre enn noen av mine andre gitarer uten fret-nibs, så jeg er nok litt vel overfølsom der. Selger fortalte jo at han kjøpte den ny fra Evenstad, og at han sendte tilbake et eksemplar han ikke var fornøyd med, før han fikk denne. Mistenker at den kanskje kan være kontrollert og sjekket litt ekstra fra Evenstad før den ble shippet. Endestykke og bru er veldig Epiphone, og jeg tipper det kan være noe å hente på å oppgradere her, så det kommer nok til å skje. Pickups og elektronikk virker veldig kurant. Er det slik at posten krever at jeg sender gitaren til reparasjon, vet jeg faktisk ikke om jeg gidder.
  • Fikk meg til å tenke på denne saken:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.