Web Analytics
Jump to content

Pickups som feeder mye? Enkelt triks som kan kurrere problemet..


Troll
 Share

Recommended Posts

Det har seg slik at ene pickupen i min Ibanez S7320 begynte å feede ukontrollert selv ved lave vrengnivå etter at jeg prøvde å justere høyden på den sist jeg skiftet strenger. Pickupen det er snakk om er en EMG707 i bridge.

Problemet gikk meg enormt på nervene, da jeg har EMG i en annen gitar og den feeder så og si aldri og er stille som døden.

Etter mye googling, fant jeg en et enkelt forslag fra EMG sine hjemmesider.. Og det var å erstatte justeringsfjørene til pickupen med noe svamp eller lignendes stoffer.

Idag prøvde jeg dette; Tok vekk fjørene satte litt svamp under pickupen og dette kurrerte problemet mitt.

Utrolig at noe sånt kan gi et problem.. Hadde aldri kommet på det selv. Før jeg fjernet strengene, feilsøkte jeg problemet ved å sette gain på fult og oppnå denne feedingen på maks, og samtidig prøve å justere pickuphøyden. Dette resulterte i at feedbacken endret frekvens. Stramme fjør = høy frekvens, slappe fjør = lavere frekvenser. Og slik visste jeg at problemet lå i disse fjørene som kom med pickupen.

Tenkte jeg skulle dele dette med resten, dersom det kanskje er andre her som sliter med uønsket feedback på enkelte gitarer :)

Har også en defekt pickup i hals som lager litt raspelyder, tror den plukker opp noen uønskede signaler. Prøvde enkelt å skjerme pickupen med litt aluminiumsfolie. Det resulterte faktisk i at disse raspelydene ble noe lavere og enklere å leve med ;)

Anbefales virkelig for dere som sliter med humm og ulyder i gitarene.. Folie er noe de fleste har på kjøkkenet fra før, billig og enkelt :)

Edited by Troll
Link to comment
Share on other sites

Et annet fint triks er å putte noen stubber av plasttube eller sammenrullet papir inni fjørene som holder tremoloblokka (hvis den har slikt) for å dempe etterklang. Gitarer med stringthrough eller stoptail kan ha nytte av litt diskrét teip over strengene for å dempe eventuell etterklang der. Om disse tingene minsker feedback vet/tror jeg ikke, men man får iallfall renere og tørrere klang som kan ta seg bedre ut i studioopptak.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en ibanez mtm2 med Seymour Duncan EMTY AHB-3 Blackouts, har et problem med feeding. Det hjelper litt å slå ned det kraftigste på volumet liksom men ikke helt.

En annen ting er at jeg har en Boss noise Suppressor og, gitar bråker for mye for at den holder det igjen. Hvis jeg skrur volumet helt av, og holder og strengene og SÅ tar lyden helt opp igjen feeder det ikke. Men når jeg spiller, og slutter(holder over strengene) så feeder det alltid..

Har du noe bilder av disse fjørene? jeg har ikke floyd rose, eller, jeg har locka..

bilde:

http://bildr.no/view/935785

Link to comment
Share on other sites

Hei! De fjørene det er snakk om er ikke en del av floyden, men en del av pickupene.

Hvis du tar av pickupen sp ser du muligens at par fjør som blir brukt til å justere pickupen opp/ned.

det du kan gjøre, er å prøve å justere pickupen opp eller ned mens feedingen er på. Sjekk om feedingen endrer frekvensn når du justerer :)

Skal ta bilde av fjørene mine når jeg kommer hjem, muligens ikveld! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.