Web Analytics
Jump to content

22 k til combo-forsterkere og effekter


 Share

Recommended Posts

Sparer inn for å kjøpe inn et innspillingrigg. Dette er ikke for live-bruk og skal spilles inn uten andre instrumenter i rommet; trenger god lyd men ikke høy lyd.

Tenker å bruke ca 22 000 på utstret, dette trenger jeg:

-2-3 gitaramper Gjerne rør.

-Wah

-Tremolo

-Klang

-Ekko/delay

-Oktavpedal

-Distortion/Overdrive (gjerne 2 for varriasjonen, rør er bra!)

Help me out fellow axe-men!

Link to comment
Share on other sites

Hva som er god lyd er veldig rellativt. Noen liker mengder med bass, enkelte liker myk mellomtone osv. Det kan være en god ledetråd om du nevner hvilken musikk du spiller, og kanskje noen band/gitarister lyden din er inspirert av. Det samme gjelder også effektene.

Hvor mange elementer ønsker du at forsterkeren skal ha? Kun ett? eller kanskje to? Hva blir for stort? hva blir for lite?

Link to comment
Share on other sites

Har lite erfaring med combo amper selv, men synes noen godt kunne komme med noen forslag til en FORSTERKER, istedenfor 3 identiske inlegg som sier at Axe fx er et godt valg. At det hadde vert et godt valg er jeg enig i, men nå spørr han jo etter en COMBO AMP.

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at jeg foreslo små rørtopper er at han kjøpe flere til forskjellig bruk, for så å bruke på samme kabinett.

Kombo er unødvendig dyrt hvis du trenger flere amper til forskjellige sjangere etc.

Link to comment
Share on other sites

Nja, det kommer vel an på hva man er ute etter. Gamle Marshallforsterkere som JCM800 og DSL er vel ofte billigere å kjøpe combo enn å kjøpe topp om man handler brukt, men i de fleste andre tilfeller er det kanskje ikke tilfellet. Kan godt hende jeg har misforstått helt også.

Vet det sies mye bra om Blackstar om dagen, så det kan jo være et merke verdt å sjekke ut :)

Det er jo også greit å få klarhet i Mortens spørsmål også før man foreslår i hytt og muskedunder slik vi pleier gjøre her på GN. Det eneste anbefalingen man kan gi som dekker absolutt alt av sjangere er vel strengt tatt Axe-FX, som også slår meg som det åpenbare valget i denne settingen.

Edited by Duckling
Link to comment
Share on other sites

Hei, takk for alle svar!

Sjangermessig går det vel mest i rock og det meste i nærheten. Ikke metal vipper heller mot butique clean og gritty rør-lyd...

Har ikke prøvd axeFX selv, men hører den blir noe 2dimensjonell i inspillingssituasjoner... Evt ved innkjøp av en axeFX, hvilken monitor passer bra? DI på gitaren er no-no...

Link to comment
Share on other sites

Sjekk ut låta Woman av bandet Molotow på Spotify. Denne er spilt inn med Axe-FX rett i bordet såvidt jeg husker. Det er mulig vi har ulikepreferanser, men jeg kan personlig ikke utsette noen verdens ting på gitarlyden på den låta.

Bare for å gi et eksempel på hvordan det kan låte :)

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Dette høres ut som en artig oppgave for deg ;) . Når du har 22K kan du stort sett velge og vrake i gode amper.

Jeg ville sett på en 65 Amps Lil' Elvis eller en 65 Amps Tupelo + en Fender amp av noe slag (Deluxe Reverb/Princeton Reverb er gode greier).

Da har du amper med tremolo og klang ;) . Dette er amper som dekker mye grunn. Om du ikke skal ha mer en hardrock-vreng, skjønner jeg ikke hvorfor du skulle trenge noe som gir mer.

Du finner 65 Amps hos vintagegitar.no. En Fender amp finner du brukt på finn.no ;) . Er du heldig ligger det kanskje en brukt 65 Amps på finn.no også, kanskje også på vintagegitar sine forumer.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.