Web Analytics
Jump to content

Trenger fresetips


Recommended Posts

Skal bestille meg en ny strat kropp, og den jeg har plukket ut har ikke rom for humbucker i bridge.

Har en fres (hvis det er det det kalles?) liggende i kjelleren som jeg ikke har brukt før. Hvordan går jeg frem når jeg skal frese ut mer rom? det er jo ikke en motorsag, så jeg vill ikke tro at det er helt umulig å gjennomføre på egen hånd. Har erfaring med "re-shaping" av gitarer fra før..

Trenger ikke høre at jeg skal kjøpe en annen kropp eller sette en single coil humbucker i bridge.

Link to comment
Share on other sites

Lag deg en mal av kryssfinér e.l. som du sager ut med stikksag e.l. Sett denne fast med tape og bruk en rett fres med kulelager på toppen som du kjører mot malen. Ikke still fresehodet for dypt, ta av noen millimeter i dybde av gangen og vær tålmodig, ellers ødelegger du fresehodet grunnet varme/friksjon.

Pass på å ikke frese for dypt, da det blir relativt lite materiale igjen mellom tremolofjær-brønnen og pickup-routingen. Fres ned et dypere spor akkurat der hvor stille/monteringskruene til pickupen havner, så slipper du å fjerne så mye materiale.

Lag malen såpass stor at fresen ikke kommer i kontakt med den lakkerte? kroppen, så slipper du å irritere deg over en ødelagt lakkjobb e.l. i ettertid.

Eksempel på fres: Ball_Bearing_Router_Bits_sm.jpg

Eksempel på mal: Pickup_Control_Cavity_Routing_Template_Set_sm.jpg

Du kan selvsagt bruke håndverktøy som huggjern osv til slike ting, men er du ikke dyktig med slikt verktøy kan det ende i katastrofe før du vet ordet av det. Dessuten koster et godt hoggjernsett laaangt mer enn et rimelig fresehode.

Link to comment
Share on other sites

Det er kanskje litt dristig å foreslå dette for en som ikke har frest før, men det er faktisk mulig å frese dette på frihånd, også. Da trenger du ikke de relativt dyre bitsene med kulelager. Det er jo ikke store trebiten som skal vekk.

Når det er sagt, så er det ganske stor forskjell på oss. Noen har "håndtlag", og får til ting på første forsøk uten problemer, mens mange andre ikke har dette medfødt/innøvd på samme måte. Det får bli opp til deg å vurdere hvor du er på skalaen. Jo mindre håndtlag, jo større risiko er det å frese på frihånd.

Du spør om tips- mitt tips er å øve på noe annet enn gitaren, gjerne noe som er hardt. Gitarkropper er generelt harde, og det er noe helt annet å frese i en gitarkropp enn å "fosse" gjennom en myk furuplanke. Fres ut en tre- fire hulrom i noe annet enn gitarkroppen.

Link to comment
Share on other sites

Det er kanskje litt dristig å foreslå dette for en som ikke har frest før, men det er faktisk mulig å frese dette på frihånd, også. Da trenger du ikke de relativt dyre bitsene med kulelager. Det er jo ikke store trebiten som skal vekk.

Dette gjorde jeg med min gitar, ble helt kurant. Ikke hell i deg for mye kaffe og ikke gjør brå bevegelser, så kan det bli fint med frihåndsfresing. Hvis du skal ha plekterbrett på gitaren kan du slippe unna med relativt store tabber, men vanlige pickupringer skjuler også ujevnheter.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.