Web Analytics
Jump to content

"Våtere" sound på solo?


OMOEN
 Share

Recommended Posts

Hallais folkens

"Våtere"... ja hvordan skal jeg forklare en sound??

Forklare litt først kanskje da: Spiller på en ESP LTD M-1000, emg 81 på neck og byttet til 85 på bridge. Spiller alltid solo med kun bridge pickup, slik at sounden ikke skal bli så nasal.

Ellers så har jeg en Mesa Roadster topp, og et 4x12 Mesa cab. Eller ingen effekter.

Savner å ha muligheten til å få en varmere, våtere, "Slash"-like sound hvis dere skjønner. Sounden på introsoloen til kirk hammet på fade to black er også å trakte litt etter.

Noen tips??? Effektboks/-er?

Link to comment
Share on other sites

Du sier du bare spiller med bridge til solo ...

Slash spiller ofte med neck til solo, og introsoloen på Fade to black blir vel også, såvidt jeg vet, spilt med neck-pickup.

I hvert fall på live-klippene jeg har sett.

Kan jo bare prøve deg fram. Stille litt om på ampen og se hvordan begge pickupene reagerer.

Edited by OssyVezzy
Link to comment
Share on other sites

hmm, det her er nå min mening, men synes ikke aktive humbuckere egner seg så veldig fantastisk til varm lyd (Kanskje bare meg som har uheldige erfaringer?)

Du kunne jo friska opp med noe sånt som denne?

Electro harmonix har masse pedaler som låter veldig analogt, og det er i analog lyden jeg finner den varme lyden.

T rex har jo en sak med rør som låter ganske fantastisk. Legger du til en god delay pedal i tilegg til en av disse, merker du nok stor forskjell!

Edited by Carlsenth
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Tror du må prøve litt forskjellig egentlig. Litt mer bass og kanskje litt mindre treble skru kanskje litt ned på presece også. Romklang og delay kan hjelpe deg. Men dog som mannen over sa, så må mann passe på at spesielt delayet er stilt inn "riktig" for å ha det cleant. Hvis du ikke skal bruke mye delay da for å få fram en musikalsk idé. Er ingen ekspert, men er behjelplig med det jeg kan hvis du skulle trenge det.

Link to comment
Share on other sites

Husk også at i bandsammenheng, så hjelper andre instrumenter til med å fylle ut lydbildet.

Jeg tenker umiddelbart mer reverb dersom det låter tørt, men ofte er det veldig lite som skal til, etter min mening.

Edited by sarge
Link to comment
Share on other sites

Jeg bruker lite klang og delay. Spesielt på soloer. Da blir det mindre søl. Mulig det er rart....

Dette kommer jo VELDIG an på hva man spiller. Til metallgreier har jeg kjørt en ganske drøy «analog» delay (analog-modusen på DD7) i loopen, mens til mer streite rocka greier drar jeg det aldri lenger enn en beskjeden rockabilly-slapback :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.