Web Analytics
Jump to content

Åssen plukker jeg denne øvelsen her?


Recommended Posts

Hei alle sammen :)

Jeg har nettopp blitt medlem på denne sia her og av den grunn at jeg forhåpentligvis kan få svar på spørsmål jeg måtte komme med.

Jeg har et spørsmål til dere her og nå ;

Åssen skal jeg '' picke '' den øvelsen som er i vedlegget?

Hva er mest økonomisk og hensiktsmessig og/eller hva foretrekker du?

Setter stort pris på svar :)

picking øvelse 12.gp5

Link to comment
Share on other sites

Minnet veldig om et riff i Metropolis: Miracle and The Sleeper, og John Petrucci bruker nesten alltid alternate :) Jeg syns også det er mest behagelig :)

Det stemmer :) Du finner riffet i flere sanger av dem :) Så jeg burde plukke det opp ned opp ned opp ned hele veien da? Det virker litt '' uøkonomisk i starten, men jeg skal begynne sakte med metronomet også blir det nok bra.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Jeg synes faktisk det og Sweepe den sekvensen er lettest :) Drar den på alternate også, men foretrekker sweep der. Det som er viktigst der er at hånda og fingra dine samarbeider. Du kan dele den opp i forskjellige biter hvor du kun øver på fingerplassering. Jeg anbefaler at du starter med en vanlig akkord, Gm for eksempel;

G--3--

D--5--

A--5--

E--3--

Senere kan du prøve på

G----3----

D---------

A---------

E--3---3--

Her blir det litt plukking, men dette er bare for å gjøre fingrene vant til å skifte posisjon, og senere kan du legge inn D og G-tonene i mellom. Det som er ekstra viktig er at du også tenker på hvilke fingre du bruker. I det andre eksempelet er det stort sett pekefinger det går på. I mellom er det ringefinger og lillefinger. Senere kan du jo prøve variasjoner som ligner, for og gjøre fingrene vandt til det. Og etterhvert så funker det, gjorde ihvertfall for min del :) Vet ikke om jeg gjør meg selv helt krystall her, men jeg har et veldig klinisk forhold til slike ting xD

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Jeg har opp igjennom årene vekslet på flere pickingteknikker, og det har nok hindret litt fremgang. Har liksom starta på scratch 2 ganger ang. picking teknikk, så det jeg har kommet frem til, er bruk det som er komfortabelt for deg. Vi er alle skapt forskjellig, hva med størrelse på hender, fingerstørrelse osv. Enkelte teknikker vil være lettere for deg, og noen vanskeligere. Jeg har litt lange fingre, så jeg sliter med å holde neven som en knyttneve når jeg skal alternate kjapt opp og ned over halsen. Jeg merker at dette er mindre effektivt enn å spille med lukket hånd, men det er ganske ubehagelig. På den andre siden får jeg til det jeg vil, bare jeg øver nok, så jeg la economypicking fra meg, fordi det ville ta for lang tid å komme til det stadiet jeg var på nå.

Veldig mulig andre har noen andre synspunkter enn dette, men jeg tror at så lenge en har et objektivt, kritisk og analytisk syn på egen teknikk vil det meste fungere. Såklart, å alternate en 5-strengssweep (feks Am) vil nok være vanskeligere enn å sweepe det...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.