Web Analytics
Jump to content

Dubbe "akustisk" opp på vanlig gitar


davidsen
 Share

Recommended Posts

Vil dette funke?

glayout.jpg

Jeg vil ha behov for å "dubbe" meg selv noen ganger, dvs jeg vil ha "vanlig" elgitarlyd samtidig som jeg får kassegitarlyd, og håpet at det fantes en bryter hvor jeg kunne enten sende signalet til vanlig amp, eller signalet til kassegitarsimulering, ELLER BEGGE deler.

PS : Jeg har ikke lyst til å gjøre inngrep på elgitaren min i form av piezzo, selv om det sikkert låter bedre.

Link to comment
Share on other sites

Jeg bestilte denne nå fra Thomann : https://www.thomann.de/se/lead_foot_aby.htm

kosta en tiendel av din basstom, så får vi se om den holder, eller detter ifra hverandre :)

Jeg ga heldigvis langt unna fullpris for den boksen. Den var satt ned noen hundringser for det var siste de hadde igjen, og så fikk jeg endel rabatt i tillegg. Tror veiledende i butikken var ca 1800,-. Det er jaggu altfor mye peng for en bryter :blink:

Link to comment
Share on other sites

Mangler ikke din fasebryter osv? Noe jeg mener er vesentlig for å kjøre i stereo hvertfall... <_<

Ja der sier du noe. Men hva er poenget med an ABY-bryter om man får fasefeil når man kjører den i "Y-modus"? Da kan man vel like gjerne bruke en AB-bryter?

Link to comment
Share on other sites

Ja der sier du noe. Men hva er poenget med an ABY-bryter om man får fasefeil når man kjører den i "Y-modus"? Da kan man vel like gjerne bruke en AB-bryter?

En AB bryter vil ikke sende signalet til 2 amper samtidig, da kan du kun velge mellom den ene eller den andre. Du får ikke automatisk fasefeil ved å velge Y modus, det er noe som kan skje i visse tilfeller avhengig av gitar, amp og effektbokser hvis jeg har forstått det rett?

Link to comment
Share on other sites

Jada, skjønner at en AB-bryter er enten eller, men hvis det var slik at den boksen jeg bestilte får fasefeil om jeg kjører den i Y-modus, så så jeg liten vits med "Y-modusen".

Men hvis det er slik at det _KAN_ forekomme, så skjønner jeg mere greia.

Hvordan hører man om det er fasefeil?

Link to comment
Share on other sites

Hvordan hører man om det er fasefeil?

Lyden blir helt merkelig for de 2 signalene kansellerer hverandre. Mye av bassen og trøkket blir borte, og lyden høres ofte litt "hul" ut. Du kan enkelt teste det på et stereoanlegg, ved å bytte om + og - på høyttalerkabelen på den ene høyttaleren. Det er en kjapp metode for å høre/forstå hvordan fasefeil høres ut :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.