Web Analytics
Jump to content

Stemme


Hjalmar Sæterstøl
 Share

Recommended Posts

Jeg veit ikke hvor mange tonedøve mennesker det fines her i verden. Men ettersom det jo er det motsatte av absolutt gehør, vil jeg tro at det ikke er snakk om de helt enorme antallene.

Anyway, jeg spiller i gospelkor med en tonedøv trommis. Nei, han kan ikke synge for fem øre, men han kan virkelig spille trommer.

Link to comment
Share on other sites

Vel, folkens, vi går veldig til ytterpunktene her. Absolutt gehør vs. tonedøv.

Det finnes en mellomting, og det er plenty av folk som aldri klarer å synge rent selv om de ikke er tonedøve.

Og det er stoor forskjell på det å synge surt og det å synge stygt.

Jeg, f.eks, synger rent og stygt.

Og jeg har mange med meg.

Link to comment
Share on other sites

Backer Peri på den der.

Om man synger falskt kan det ofte være rent tekniske årsaker til det.

Problemet er når man synger falskt og ikke forstår det selv at man gjør det.

Selv synger jeg rent, men tror ikke jeg har noe bra stemme.

Link to comment
Share on other sites

Vel, alt er mulig heter det jo.

Og ja, man kan trene opp absolutt gehør.

Men det krever at man trener gehør hver dag i kanskje 20 år. (for de fleste) Og da får man egentlig ikke absolutt gehør heller....Jeg kjenner noen som omtrent kan høre frekvensen om du drar en stol langs gulvet.

Men veldig bra (det vi vanligvis kaller absolutt) gehør slik at man kan kjenne igjen toner og tonearter kan de fleste få, om de trener gehør i mange mange år.

Når det gjelder tonedøvhet, så må man ikke være komplett tonedøv for å synge falskt. Det holder å være generelt umusikalsk. Men musikalitet har også med sosiale forhold å gjøre, ikke bare arv. Begynner man å spille piano som syvåring har man mye større sjans for å "bli musikalsk" enn andre.

Men: Jeg vet om mange tilfeller av folk som har sunget i kor hele livet, tar sangtimer med sanglærer og øver mye hørelære, men som alltid synger litt surt - uten å høre det selv.

Selvsagt, om de virkelig øver gehør hver dag i mange år kan de nok lære det. Men det blir litt hypotetisk synes jeg.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Godt tips, men dette er et kit som sannsynligvis ikke er verdt mer enn varmeverdien om en fyrer den i peisen når alle godbitene er tatt av. De originale stemmeskruene var så dårlige at de ikke var brukbare, og en gikk regelrett i stykker. Verdien i denne vil nok først og fremst være gleden den kan gi meg Regner med det er flere enn meg som som har et lite lager med avplukkede deler. De er kjekke å finne til andre prosjekter. Merkelig nok blir man aldri ferdig....  
  • Lang tid uten lyst - og når den er på vei tilbake ser jeg at alt er på vei til å bli borte ... Trist, men leit og ingenting å gjøre med det. Og i mellomtiden har alle bildene i byggetrådene mine mistet seg selv - usikker på hvorfor det har blitt slik, men nå som forumet også er i ferd med å miste seg selv, er det kanskje ikke verdt å reparere? Jeg skal lete opp det nye forumet og se om jeg finner ett sted å poste oppdateringer i der 🙂 Takk for alt og alle her inne!
  • Jo,jo.Som du sier,det er moro å prøve seg fram. Tips:Ta vare på originale pickuper og annet stash fra gitaren,slik at du kan sette den i original stand når du eventuelt selger den.Folk vil helst ha gitarer i original stand,og er ikke villig til å betale det ekstra som du har kostet på den.
  • Tenker litt av poenget er stor forskjell egentlig. Bør bli interessante muligheter for å diale inn diverse toner i midtstilling, spesielt om jeg legger på en coilsplit av humbuckeren og. Risikoen er vel heller ikke superstor siden det går an å kjøpe til en som matcher bedre og ta den som blir til overs i en annen gitar. Eller selge. Får vel alltids igjen noen kroner for sånt. Har jækla lyst til å prøve altså. Titte på videoen nå EDIT: Må vel innrømme at jeg EGENTLIG tenkte å prøve med noe fra Guitar Fetish, men stadig utsolgt det jeg skal ha og da eser budsjettet fort ut....
  • Har prøvd dette selv,Lollar Novel 90 i neck og Seymour Duncan JB i bridge.Det ble for stor forskjell mellom pickupene.Spørs også hva du hovedsakelig spiller (clean/dirty/full distortion).Egentlig trenger du to gitarer,hehe:  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.