Web Analytics
Jump to content

Kjøpe forsterker...


Recommended Posts

Hei :)

Jeg er en gutt på 15 år som spiller i et band som begynner å bli ganske profft. Har lyst til å kjøpe meg en god forsterker jeg kan bruke på mindre spillejobber som ikke skaffer utstyr, og til spilling hjemme C: På øvingslokalet bruker vi roland cube 80xl forsterkere. Jeg bruker den på DlxCombo(clean) med en boss ds1 distortion pedal. Får en veldig fin og kraftig lyd(type GreenDay) med denne, men jeg syns den er litt vel bråkete til tider. Derfor har jeg ikke lyst på en roland forsterker... Lyden er fin, men ikke konge... Jeg trenger en forsterker med fin clean lyd, som jeg kan koble en dist pedal til for å få vreng(bytter veldig mye mellom clean og vreng). Tenkte noe i duren av marshall :) Noen forslag?? (Gitar: Har en gibson les paul jr med bare 1 kanal)

Link to comment
Share on other sites

Hvis du skal bruke så mye på en forsterker, kan du jaggu meg kjøpe en som har vrenglyden du er ute etter i tillegg. En distortion-pedal kan i mine ører ikke konkurerre med ordenlig vreng fra en rørforsterker.

Edited by Mortius
Link to comment
Share on other sites

Hvis du er veldig glad i clean-lyd er Fender veien å gå - den nevnte twin reverb er kongen av alle clean forsterkere og gir deg en uendelighet av godlyd kombinert med de riktige pedalene. Vox lager jo også forsterkere med bra clean og mye clean headroom (AC-30/AC-15) men disse låter litt annerledes. Ta deg en runde og test litt!

Link to comment
Share on other sites

Som de sier...er cleanlyden hovedgreia, så er Fender en finfin ting å teste ut. Skal du ha en forsterker med tøff rockevreng og bra cleanlyd i tillegg, kunne kanskje en Marshall JCM800 være noe å prøve ut? Det er iallefall en rockeklassiker :)

Link to comment
Share on other sites

Det blir mange merker å holde styr på her nå :-)

Men om du leter litt på bruktmarkedet også, så ville jeg på det varmeste sjekket ut MESA.....

Brukt mesa i årevis, har prøvd andre ting, men havner alltid tilbake til triaxis/2:90 oppsettet ( Dog det er fryktelig harry i manges øyne pr dags dato ;-)

Som tidligere nevnt så får du tidenes beste cleanlyd i overnevnte Twin Reverb, men hvis du i hovedsak skal bruke vreng ville jeg nok testet ut litt andre ting også :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Gå for en rør amp! Ingenting som slår det i mine øyne. Koster mer, men er verdt det. Kjedelig å kjøpe en dyr amp nå, for at du i løpet av et år ser at du får den lyden du vil ha.

Link to comment
Share on other sites

Takk for alle svar :) Sett at jeg bruker mye vreng lyd er det vel best å gå for en Jcm 800 tipper jeg :)

Du kommer nok ikke til å angre på det! Personlig syntes jeg den har knall cleanlyd og, men er veldig glad i marshall-clean. Når det gjelder kabinett ville jeg valgt greenbacks til 4x12 og g12t-75 til 2x12. Syntes v30 blir litt kantete og spisst på de fleste marshall-amper, men det er mange som er uenige i det. Beste er vel å prøve selv! Om du får tak i ampen først kan du jo bare ta den med i musikkforretningen og prøve den på forskjellige kabinetter.

Er også en fin oversikt over hvordan de forskjellige elementene låter her:

Edited by orsvend
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.