Web Analytics
Jump to content

Hva er galt med toppen min?


who is who
 Share

Recommended Posts

Den knitrer og skurrer mye også plukker den opp akustiske lyder, som f.eks. trommer.

Det hender også at den helt plutselig begynner å dure når jeg ikke spiller, dette gir seg når jeg spiller.

Nå skal det sies at jeg kabinettet mitt trenger litt lodding på innsiden, men jeg har prøvd toppen på andre cabs, og mye av de samme problemene dukker opp da og.

Jeg har hørt at rørene kan bli mikrofoniske. Dette kan jo forklare at den tar opp andre lyder, men all duringen skjønner jeg meg ikke på.

Har lyst til å bytte ut EL34 rørene som sitter i med 6L6 rør uansett, så om dette er problemet kan det ordnes.

En annen ting jeg har blitt fortalt er at det kan være noe galt med transformatoren. Dette aner jeg ingenting om, men om noen har peil hadde det vært kult med litt hjelp.

Kanskje noen har noen tips om noen bra ampfolk i Oslo-området?

Link to comment
Share on other sites

En ødelagt transformator kan lage durrelyder ja.. Og en ny en kan koste deg litt desverre. Men den summen er nok uansett verdt å betale for en slik amp. Du får levere den inn til en ampdoktor, har hørt bra ting om AVH-guitar center (?)

Du kan jo nevne at du vil bytte til 6L6 i samme slengen, så gjør de alt som trengs for deg.

Link to comment
Share on other sites

Tipper du heller burde sjekke pre-amp rørene. Av med blikk-tønna over rørene(dersom denne har slike) og tapp litt på rørene med en blyant. Ikke umulig at er rør fanger opp lyden av denne tapping bedre enn de andre.. Bytte i så fall dette røret.. Løser dette ikke problemet, så er det nok best med en tur til nærmeste amp-doktor... Lykke til.... :)

Edit

PS: har ingen tro på at dette er trafo relatert, så pust ut unge mann.....

Edited by Neros
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Trenger mer hjelp!

Jeg har skiftet ut alle rørene i toppen min, men den skurrer ganske mye fortsatt. Kan det ha med bias.innstilling å gjøre? Jeg skal i prinsippet ikke trenge å justere bias på denne toppen, det er bare en bryter for EL34 og en for 6L6, men det kan jo hende den trenger en check up?

Jeg mistenker at den kun skurrer når man kobler f.eks. 16 ohm i 16 ohm, eller 8 i 8, jeg trir ikke den skurrer når man mismatcher f.eks. 8 i 16.

Her er et lydklipp av skurringen

Edited by who is who
Link to comment
Share on other sites

Ødelagte caps? Jeg vil også gjerne vite hva dette er, for jeg har hørt en med lik lyd før... Og den gikk på dynga. Om det er reparibelt, kan jeg skaffe meg mange billige amps her i byen :D

Alt kan repareres. Du pælmer ikke en amp som ikke er nedbrent eller står under vann sånn at du må bytte alt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.