Web Analytics
Jump to content

Forskjell Ibanez --> Les Paul


Cookiez
 Share

Recommended Posts

Har vært stolt eier av en Ibanez Prestige RG1570 nå i 3-4 år. :D

Dette har vært min eneste elektriske gitar i den tida jeg har spilt (bortsatt fra en litt dårlig nybegynnergitar som forsvant fort)

Derfor tenker jeg litt på å kjøpe meg en til, og er litt fristet av en Les Paul.

Men hvordan låter egentlig en Les Paul i forhold til ibanezen min? Er jo to ganske forskjellige gitarer

Hvordan kan en kort oppsummere lyden i en LP?

Link to comment
Share on other sites

Den har tykkere lyd, mer bass.

Lydmessig er de veldig foskjellige...Basswood Ibanez er det jeg personlig mener er tynn og definisjonløs lyd. Les Paul blir (sammen med en haug neckthrough gitarer) kanskje litt for massiv og tykk i lyden for meg.

Du må nesten ha begge gitarene forran deg, men kort sagt mener jeg at Les Paul låter tykkere og mer bassete enn en vanlig RG med stock pickups.

Link to comment
Share on other sites

En LP vil vel de fleste ha litt Woody, tett og fyldig lyd.

Mens du temmelig sikkert har litt åpnere lyd i RG'en.

Er gitaren din original, så er det egentlig en ganske allsidig gitar som jeg mener er passe god til det aller meste av sjangere.

Ville ikke solgt den for å kjøpe LP. Heller en ekstra. :D

Link to comment
Share on other sites

Hva med å kjøpe en Ibanez med mahogany i kroppen, type S-serien, eller en RGA ellernoe? De er tynne og lette, men har tjukk og utrolig fet lyd hvis du har riktige pickups (røsk ut stock-pickupsa så fort du har sjansen, som med de fleste Ibanezer). Hvis du er vant til Ibanez kan en LP fort bli en stor overgang, da den ikke er like ergonomisk, for å si det sånn. Men har du lyst på LP, så kjøp LP! Men anbefaler deg å dra ut og prøve litt forskjellig ;)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har både Ibanez gitar og LP type gitar.

Hvis du skal ha en LP type gitar så ville jeg gått for en ESP eller high end LTD, halsene på de er veldig behagelige å spille på.

Jeg må faktisk innrømme at over tid så synes jeg halsen på Eclipsen min er bedre enn på Ibanezen :)

Link to comment
Share on other sites

Er det forresten noen som har noe å si (negativt eller positivt) om Gibson LP Studio?

Mange påstår det har vært veldig varrierende kvalitet på de. Jeg har selv ikke noen erfaring med de, men du får en ok Standard for noen få ekstra tusenlapper. Jeg tror at hvis du prøver deg frem så finner du en veldig god studio også!

Link to comment
Share on other sites

Har ingen bred erfaring med Studio-modeller, men spilte jevnlig på en Studio Faded mens jeg tjenestegjorde, og eide selv en Studio Faded i et års tid, og begge de gitarene var finfine instrumenter. Selvsagt er en Standard bedre, men den koster jo også en del mer :)

Ville uansett prøvd å finne en faded-modell om jeg skulle gå for en Studio. Samme gitarene, men med kjipere (les: tøffere) finish og lavere pris.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Vanskelig å si eksakt slik markedet er nå. Dette er en ganske ok gitar laget i Canada av en anerkjent produsent, men siden det ikke er et navn som folk kjenner godt nok til går de ofte for mye mindre enn de kan være verd. Om den er satt opp ok, og lyden er god tror jeg Audun er ca der det ligger. Om kjøper må bytte strenger, justere action og hals og generelt sette den i stand igjen tror jeg fort du får maks 1500,- dessverre. 
  • Tja... 2000 - 2500,- kanskje?
  • Hei, Har ikke noe kjennskap til gitarer, men kan noen hjelpe meg med å si noe om hva jeg kan selge denne gitaren for? Mvh Stian
  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.